Bivši predsednik opštine na sudu?

Kruševačka policija podnela je krivičnu prijavu protiv J.S. (59), bivšeg predsednika opštine Aleksandrovac zbog sumnje da je zloupotrebio položaj.

Izvor: B92

Sreda, 23.01.2013.

18:58

Default images

Krivična prijava Višem tužilaštvu u Kruševcu podneta je i protiv S.B. (53), radnice opštinske uprave.

U saopštenju policije se navodi da se sumnja da je J.S. u aprilu i maju 2012. godine iskoristio svoj službeni položaj, tako što je suprotno odredbama Zakona o radu, Zakona o volontiranju i Pravilnika o kriterijumima, uslovima, načinu i postupku zapošljavanja pripravnika opštinskog veća opštine Aleksandrovac, mimo Nacionalne službe za zapošljavanje, zaključio ugovore o stručnom osposobljavanju za samostalni rad nezaposlenih lica sa poslodavcima i licima, kao i Ugovore o volonterskom radu radi obavljanja pripravničkog staža bez nadoknade.

Osamdeset troje nezaposlenih angažovani su kod poslodavca u javnim preduzećima i ustanovama bez stupanja u radni odnos i zato im je iz budžeta opštine Aleksandrovac pod formom “subvencija za zapošljavanje i samozapošljavanje” direktno na tekuće računa isplaćeno 10 miliona dinara.

Sumnja se i da je S.B. od avgusta do novembra 2012. godine pribavila imovinsku korist G.P. po osnovu “Ugovora o stručnom osposobljavanju za samostalni rad nezaposlenih lica”, kome je bez osnove isplatila ukupno 71.217 dinara.

Na ovaj način, J.S. i S.B. oštetili su budžet opštine Aleksandrovac za iznos od preko 10 miliona dinara, navedeno je u saopštenju kruševačke policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: