Povređeni Srbi na oporavku na VMA

Darko Vlasaj i Darko Trbuljevac, dvojica Srba koje je posle božićne liturgije u Gračanici privela kosovska policija, koja ih je pritom i tukla, leče se na VMA.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.01.2013.

16:29

Default images

Načelnik Klinike za urologiju VMA prof. dr Novak Milović rekao je da se Vlasaj bolje oseća i za sada nema potrebe za hirurškom intervencijom, ali da su neophodna dodatna ispitivanja i praćenje zdravstvenog stanja pacijenta.

"Pacijent je primljen sa povredom mokraćne cevi, uretre, ali i sa povredama mekih tkiva. Za sada je dobro, bez potrebe za hirurškom intervencijom, ali sa potrebom da se dalje ispituje i prati", rekao je dr Milović.

On je dodao da kao dalekosežna posledica može doći do suženja mokraćnog kanala, što bi kasnije iziskivalo i operaciju.

Na Vojnomedicinsku akademiju danas je primljen i Darko Trbuljevac, još jedan od mladića koje je posle Božićne liturgije u Gračanici privela kosovska policija i koji su, kako tvrde, tokom zadržavanja bili tučeni.

Načelnik Vojnomedicinske akademije prof. dr Marjan Novaković rekao je Tanjugu da je mladić primljen na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju, sa povredama maksilofacijalne regije.

Vlasaj (30), koji je sinoć iz bolnice u Kosovskoj Mitrovici prebačen na VMA, rekao je Tanjugu da se danas oseća bolje, ali da i dalje ima bolove i da otežano mokri. Još su mu pred očima, kako navodi, slike policajaca koji su ih tukli nakon privođenja.

"Naredili su mi da se okrenem i počeli da udaraju u međunožje govoreći 'Nećeš više imati decu i ja sam pao na pod. Zatim su me uveli u jednu prostoriju, udarali i terali da potpišem izjavu. Nisam hteo, ali su me tukli, pa sam na kraju potpisao", naveo je on.

On kaže da su nakon potpisivanja izjave prebačeni u drugu stanicu, gde su se prema njima korektno ponašali.

"Sutradan je po nas došla policija da nas vodi u sud. Udarali su pendrecima u maricu kako bi nas zastrašili, a batine su ponovo nastavljene sve do izlaza iz zgrade, a zatim nastavljene u marici", ispričao je ovaj mladić.

On kaže da će nastaviti da živi na Kosmetu i dodaje da će pravda izaći na videlo.

Vlasaj (30) je iz Leposavića, iz mešovitog braka, najteže je povređen od desetorice mladića koji su privedeni.

Kosovska policija je na Božić privela desetoricu Srba sa severa Kosova, navodno zbog remećenja javnog reda i mira i nepoštovanja policijske naredbe u vreme posete Kosovu direktora Kancelarije za KiM Aleksandra Vulina.

Uhapšeni Srbi su preksinoć pušteni iz policijskog pritvora u Prištini, a dvojica su zatražila pomoć u bolnici u severnom delu Kosovske Mitrovice, posle čega je Vlasaj sinoć prebačen na VMA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: