Sud: Miškoviću pritvor do 30 dana

Sudija Specijalnog suda odredio je pritvor do 30 dana Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku, Milu Đuraškoviću i još četvorici osumnjičenih za malverzacije.

Izvor: B92

Petak, 14.12.2012.

07:22

Default images

Preostala trojica osumnjičenih za malverzacije pri privatizaciji putarskih preduzeća braniće se sa slobode, izjavio je jutros za Radio B92 specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

"Na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal, sudija je doneo rešenje da se odredi pritvor u trajanju od 30 dana osumnjičenima Miroslavu Miškoviću, Milu Đuraškoviću, Marku Miškoviću, Risti Ristiću, Zoranu Mihajloviću, Dejanu Jeftiću i Raša Zdravku. Takođe, na predlog Tužilaštva, sudija je izrekao meru zabrane napuštanja boravišta osumnjičenima Milutinu Gaševiću i Zoranu Kaitoviću. Oni će se braniti sa slobode", kazao je Radisavljević.

On je dodao da će se sa slobode braniti i Predrag Filipović, za koga sudija nije prihvatio predlog Tužilaštva za određivanje pritvora.

"Tužilaštvo će u nastavku istrage nastaviti da sprovodi dokazne radnje u nastojanju da prikupimo što više dokaza i da se nakon toga donese konačna odluka o daljem toku ovog postupka", kazao je Miljko Radisavljević.

Zdenko Tomanović, jedan od advokata Miroslava Miškovića, odbio je juče da da izjavu za B92 dok njegov klijent ne iznese odbranu.

Na pitanje novinara kako su se branili osumnjičeni, Radisavljević je rekao da je većina njih negirala navode iz krivične prijave, ali da je Tužilaštvo sada sigurno da postoji osnovana sumnja da su izvršili krivično delo koje im se stavlja na teret.

Kriminalistička policija je u sredu privela Miroslava i Marka Miškovića, kao i Đuraškovića. Policija je tada privela i bivše direktore Preduzeća za puteve "Niš" Milutina Gaševića i Zorana Mihailovića, direktora "Šer korporacije" Ristu Ristića, predsednika Skupštine akcionara Preduzeća za puteve "Niš" Dejana Jevtića, akcionara tog preduzeća Zorana Kaitovića, direktora "Delta brokera" Predraga Filipovića i procenitelja "Konzita" Rašu Zdravka.

Po navodima krivične prijave, Miškovići i Đurašković su od 2005. do 2010. godine, kao suvlasnici u privatizovanom Preduzeću za puteve Niš, a preko njega i kao suvlasnici u drugim putarskim preduzećima - Beograd, Kragujevac, Vranje, Srem-put, Bačka-put i drugih, neosnovano iz tih preduzeća izvukli novac i prisvojili imovinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

207 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: