"Na Jarinju traže da carine robu"

Privrednici iz Kosovske Mitrovice traže objašnjenje zbog čega kosovski carinici na prelazu kod Jarinja traže da se roba namenjena severu Kosova carini.

Izvor: B92

Sreda, 12.12.2012.

21:45

Default images

Član opštinskog veća Kosovske Mitrovice Ljubiša Petrović izjavio je Tanjugu da su privrednici na sastanku u tom gradu nezadovoljni merama i primenom sporazuma o IBM koji se sprovodi na Jarinju i da je to razlog zbog čega su zatražili objašnjenje od šefa pregovaračkog tima Beograda Dejana Pavićevića.

Petrović je rekao da bi predstavnici privrednika sa severa Kosova trebalo sutra da se kod Jarinja sastanu sa šefom Euleks carine, od kojeg će zatražiti objašnjenje u vezi procedure vezano za uvoz robe koja je namenjena severu Kosova.

Na sastanku u Kosovskoj Mitrovici prisustvovalo je preko 50 privrednika iz ovog grada, a većina njih je rekla da su im kosovski carinici, od ponedeljka kada je počela primena sporazuma o integrisanom upravljanju prelazima, tražili da robu namenjenu severu Kosova carine u južnom delu Kosovske Mitrovice.

Privrednici sa severa Kosova ranije danas su sa skupa koji je održan u Leposaviću zatražili su da se poštuje zaključak Vlade Srbije sa sednice održane 6. decembra prema kojem na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak neće biti naplate carine i drugih dažbina za robu koja je namenjena severu Kosova.

Oni su istakli da se, od stupanja na snagu Sporazuma o integrisanom upravljanju prelazima kod Jarinja 10. decembra, suočavaju sa problemima nemogućnosti uvoza robe na sever Kosova.

Privrednici sa severa Kosvoa su sa tog sastanka pozvali Vladu Srbije da se u skladu sa tačkom 8. njenog Zaključka od 6. decembra, suspenduje dalje sprovođenje Sporazuma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: