Vučić: Kfor da ostane na Kosovu

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vučić zatražio je od sekretara za odbranu SAD Leona Panete da se snage Kfora ne povlače sa teritorije Kosova.

Izvor: B92

Petak, 07.12.2012.

19:52

Default images

Srpsko stanovništvo nema poverenja u privremene kosovske institucije, rekao jeVučić, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Vučić je Panetom razgovarao u Pentagonu, gde je primljen uz najviše državne počasti, navelo je Ministarstvo odbrane.

Paneta je izrazio zadovoljstvo vojnom saradnjom sa Srbijom i obećao pomoć i podršku Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije i naglasio da će se na Savetu NATO u februaru sledeće godine zauzeti za ostanak američkih trupa u sastavu Kfora.

"Vučić i Paneta usaglasili su se da je nivo bilateralno-vojne saradnje na visokom nivou, posebno u oblasti vojne edukacije. Vučić se američkom kolegi zahvalio na finansijskoj i tehničkoj podršci Vojsci Srbije, kao i na realizaciji projekata humanitarne asistencije", navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Srbije.

Srbiji je potrebna stručna i finansijska podrška za razvoj baze "Jug", kao i dalje školovanje i usavršavanje pripadnika Vojske Srbije na teritoriji SAD, dodaje se u saopštenju.

Tokom sastanka iskazana je obostrana želja za unapređenje odnosa SAD i Srbije.

Vučić je razgovarao i sa zamenikom direktora američke Vojne obaveštajne agencije Dejvidom Šedom o poboljšanju saradnje obaveštajnih službi SAD i Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: