Petak, 14.09.2012.

19:26

Protest zbog napada na ekoaktiviste

Mreža ekoloških organizacija "Brana" održala je protestnu šetnju i Vladi predala apel u kome se traži poštovanje zakona koji se tiču zaštite životne sredine.

Izvor: B92

Default images

Povod za protestnu šetnju je prošlomesečno prebijanje dvojice ekoloških aktivista u Prijepolju.

Maske sa likom jednog od dvojice ekoloških aktivista, koje je obezbeđenje pretuklo tokom javne rasprave zato što su se protivili izgradnji hidrocentrala na Limu - kao znak podrške.

Prebijanje dvojice aktivista pokrenulo je 77 ekoloških organizacija. Došli su iz Prijepolja, Kraljeva, Gornjeg Milanovca, Vršca i Pirota da uz Beograđane javno kažu da kada je ekologija u pitanju postoji problem sa učešćem javnosti u odlučivanju.

U Mreži ekoloških organizacija "Brana" tvrde da je u slučaju izgradnje hidrocentrala na Limu prekršen sled koraka odnosno zakon o proceni uticaja na životnu sredinu. Kažu da pre javne rasprave nisu mogli da dođu do studije o proceni uticaja ,odnosno da nisu mogli da raspravljaju o dokumentu koji nikad nisu videli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: