Danica Drašković:Carević je skandal

Danica Drašković, supruga predsednika SPO, kaže da je imenovanje saradnika DB Dejana Carevića na mesto šefa kabineta ministra pravde skandalozno i nedopustivo.

Izvor: B92, Danas

Petak, 31.08.2012.

10:06

Default images

Podsetimo, SPO je juče saopštio da zahteva poništenje imenovanja Carevića na mesto šefa kabineta ministra pravde, podsećajući da je on "bio radnik Državne bezbednosti u vreme političkih ubistava i državnog terora".

Dodaje se da je Šesto odeljenje, u kom je Carević radio, osnovano 1999, kao i da je njegov šef bio Ratko Romić, "nesporni učesnik u organizaciji ubistva Slavka Ćuruvije, atentata u Budvi i verovatno i svih drugih političkih zločina DB počinjenih 1999. i 2000. godine".

U Šesto odeljenje regrutovana su petorica najpouzdanijih radnika DB, ističe se u saopštenju, kao i sedmorica probranih pripadnika Legijinih "crvenih beretki".

Danica Drašković, supruga predsednika SPO Vuka Draškovića, imenovanje Carevića ocenjuje kao skandalozno i nedopustivo.

Ne radi se samo o Dejanu Careviću, već i o sistemu koji teži da na vlast vrati sve osobe koje su u vreme vladavine Slobodana Miloševića činile zlo. Carević je bio u grupi koja je bila zadužena za likvidacije, a njegovo imenovanje na mesto šefa kabineta može da znači samo to da će sada veliki broj presuda onima koji su već osuđeni biti poništen, izjavila je Danica Drašković za list "Danas".

Ona je dodala da će SPO kako od domaćih, tako i od inostranih institucija zahtevati da se sa ovakvom praksom prekine.

S druge strane, u Ministarstvu pravde su rekli za "Danas" da je Carević na mesto šefa kabineta imenovan pre skoro mesec dana i da će na tom mestu i ostati. Saopštenje SPO niko u ministarstvu nije želeo da komentariše.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

117 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: