8. septembra "VIII sednica DS-a"

Sednica Glavnog odbora Demokratske stranke na kojoj će demokrate razmatrati izveštaj o radu trebalo bi da bude održana 8. septembra.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.08.2012.

12:04

Default images

Odgovori na pitanja ko će iz rukovodstva Demokratske stranke ostati na funkciji i kakva će biti stranka, očekuju se na ovoj sednici.

Spekuliše se i o tome da bi mogla da bude otvorena za javnost. Najviši funkcioneri partije i dalje izbegavaju novinare, neki od njih ne dolaze ni na događaje na kojima su bili najavljeni. Gradonačelnika Beograda nismo sreli na ispraćaju paraolimpijaca na igre u London, ali je bivši gradonačelnik Niša, i šef niških demokrata prihvatio razgovor. Miloš Simonović kaže da je vreme da se u DS raščisti situacija.

"Sigurno da je potrebno održati izbore na svim nivoima unutar DS. Treba biti realan, znam da to nije lako, da su mnogi u ovom trenutku puni gorčine i besa ili smatraju nekog drugog da je odgovoran za ovaj neuspeh, ali, kažem, potrebno je još jednom da sagledamo celu sliku i da, kao mnogo puta do sada, izvučemo iz svega neku pouku i nastavimo dalje," rekao je Simonović. Na pitanje da li se u stranci očekuju smene, on je rekao: "Smene se mogu dogoditi ili na Glavnom odboru ili na velikoj izbornoj Skupštini. Mislim da je normalno i logično da posle cele ove situacije dođe do izborne skupštine DS."

Nije prvi put da DS trpi potrese. Đinđić je smenio Mićunovića, potom pobedio Vuksanovića. Kada je Tadić preuzeo stranku skrajnut je Zoran Živković, a Čedomir Jovanović, nešto kasnije, izbačen je iz partije, ali ne mirno..

Danas, dok se čeka Glavni odbor stranke, pravi se paralela sa istorijskom Osmom sednicom. Novinar Slobodan Stupar kaže da je sličnost velika, ali samo po formi, nikako po sadržaju.

"Način na koji je tekla rasprava na toj sednici kada je Đinđić smenjivao Mićunovića, kakav je to dijalog bio strana koje se ni na koji način ne dodiruju," kazao je Stupar koji je kao novinar prisustvovao toj sednici u Domu sindikata.

Demokratama se bliži rasplet na relaciji Tadić-Đilas. Ishod tog duela, spekuliše se, mogla bi da odredi podrška vojvođanskog dela stranke. Bojan Pajtić, takođe, danima nije dostupan za razgovor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: