Sreda, 08.08.2012.

23:33

Peranović: Nisam kriv za ubistvo

Branislav Peranović izjasnio se da nije kriv za ubistvo štićenika Nebojše Zarupca, priznajući da mu je naneo samo lake telesne povrede, kaže njegov branilac.

Izvor: Tanjug

Default images

Peranović je na saslušanju priznao da je sa Zarupcem 6. avgusta uveče bio u istoj prostoriji oko 45 minuta u nastojanju da ga odvrati od namere da napusti Centar za odvikavanje od narkomanije i uveri ga da bi to za njega značilo sigurnu smrt, pri čemu nije negirao da je koristio i batine, kaže branilac osumnjičenog Ilija Radulović.

"On se branio krajnje iskreno. Nije negirao da je Zarupcu naneo brojne lake telesne povrede", rekao je branilac.

Prema njegovim rečima, Peranović (54) tvrdi da poslednjih deset minuta nije bio sa štićenikom u prostoriji, a kada mu je pozlilo, da je prvi pozvao pomoć, ali je nažalost "došlo do gušenja".

Radulović je ispričao da je Zarubac pre šest meseci stigao u Centar u krajnje opasnom stanju, kada se "družio sa smrću" i da je uspeo da se oporavi.

"Ugojio se devet kilograma, osećao dobro i poželeo je da vidi svoje dvoje dece", naveo je Radulović i dodao da je, nažalost, "taj izlazak iz Centra od šest dana bio fatalan, jer se Zarubac vratio drogi i želo je da napusti kamp".

"Peranović kao svešteno lice oseća svaku, pa i moralnu krivicu, ali negira da je počinio krivično delo ubistva", naveo je njegov branilac.

Istražni sudija Višeg suda u Šapcu Slobodan Velisavljević odredio je ranije danas jednomesečni pritvor Peranoviću. U izjavi za Tanjug on je objasnio da će u daljem toku postupka biti ispitani svedoci, izvršena veštačenja i prikupljene sve važne informacije.

"Peranoviću se na teret stavlja da je Zarupcu zadao veliki broj udaraca drvenim štapom i pesnicama u predelu lica, nogu i trupa i da je toliki broj udaraca doveo do gubitka svesti i gušenja želudačnim sadržajem", objasnio je Velisavljević.

Episkop šabački Lavrentije od danas je "privremeno zabranio sveštenodejstvo" svešteniku Peranoviću.

Beživotno telo Zarupca (39) pronađeno je u ponedeljak uveče oko 22.30 sati u dvorištu Centra za odvikavanje od droge.

Protojerej Peranović poznat je javnosti od 2009. godine, posle snimka na kojem se vidi da sa saradnicima fizički kažnjava korisnike duhovno rehabilitacionog centra u Crnoj Reci kod Novog Pazara, koji je tada vodio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

236 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: