Subota, 28.07.2012.

20:46

"Neophodnih lekova mora biti"

Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović kaže da će se lekovi od većeg značaja za zdravstvenu zaštitu građana obezbediti koliko to novac bude dozvoljavao.

Izvor: Tanjug

Default images

Đukić Dejanovićeva je za RTS rekla da je tendencija da se poveća broj zdravstvenih usluga koje će ići na teret osiguranja, ali da tu treba biti realan.

"Bilo je srećno vreme kad se razbolimo, uzmemo zdravstvenu knjižicu i stručnjaci brinu o nama. Mi smo, nažalost, sada daleko od toga i ekonomska moć Srbije određuje i taj aspekt", rekla je ministarka.

Ona je iznela stav i da državna i privatna praksa po stručnim, tehničkim i kadrovskim uslovima moraju biti identične. Govoreći o rešavanju problema korupcije u zdravstvu Đukić Dejanovićeva je rekla da će se kao ministarka baviti unapređenjem zdravlja, a ne iznalaženjem onih koji krše zakon, ističući da će to morati da rade drugi stručnjaci.

Kako je navela, u zdravstvu joj najviše smeta činjenica da postoje pacijenti prvog i drugog reda i podvukla da se mora napraviti sistem koji će to eliminisati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: