Istaknuti članovi SRS prelaze u SNS

Nekoliko bivših poslanika SRS Aleksandar Martinović, Dragan Stevanović, Marina Raguš i Vladan Jeremić prelaze u SNS, potvrdio je Martinović za B92.

Izvor: B92

Sreda, 04.07.2012.

09:15

Default images

"SRS je imala priliku da se od izbora 6. maja zaista temeljno rekonstruiše, da se modernizuje, kadrovski podmladi, ali je predsednik stranke odlučio drugačije. On je poverenje ukazao ljudima za koje ja smatram da nisu u stanju da vode SRS na način da ona na narednim izborima ostvari dobar rezultat", naveo je Martinović za B92.

Na pitanje kako je tekao razgovor sa v.d. predsednikom naprednjaka Aleksandrom Vučićem, s obzirom na to da je tokom predizborne kampanje on lično, kao i SRS, o njemu, Tomislavu NIkoliću i naprednjacima, govorio veoma negativno, Martinović kaže da je sa Vučićem obavio nekoliko veoma prijateljskih razgovora i da između njih nema problema. "Zaista nije bilo nikakvih teških reči. Što se tiče onoga što sam ja izjavljivao vezano za Tomislava Nikolića i SRS, činjenica je da je sukob koji je počeo između Tomislava Nikolića i Vojislava šešelja 2008, bio pre svega lični rat. To nije bio politički sukob kao što je to bio politički sukob sa DS ili nekom drugim partijama, već je to bio lični rat", kazao je Martinović.

Prema njegovim rečima, upravo taj lični rat sa Nikolićem, koštao je, između ostalog, radikale na opštim izborima u maju, kada je ta stranka pretrpela veliki poraz.

"Nažalost, u protekle četiri godine zaista se vodio lični rat između SRS i Tomislava Nikolića. Mi koji smo ostali uz Šešelja, na neki način nismo hteli da otežavamo njegovu političku poziciju, koja je ionako teška samom činjenicom da se nalazi u Haškom pritovoru, i učestvovali smo u tom ratu sa Nikolićem. Na kraju se to ispostavilo kao velika greška", ističe je Martinović.

Međutim, politika je stvar kompromisa, koji su u politici kao i u životu mogući, objašnjava Martinović, tako da je i on, kako kaže napravio kompromis sa SNS i Vučičem. "Odlučio sam da uđem u tu stranku i pomognem joj da ostvari još bolji rezultat na sledećim zborima", kaže on.

Na pitanje da li je o svojoj odluci obavestio lidera radikala Vojislava Šešelja, on kaže da nije jer je "Šešelja nemoguće obavestiti, tehnički, jer on ne može da se pozove u Tribunal".

"Ja se s njim nisam čuo već duže vreme, čuo sam se s drugim ljudima iz SRS i njima sam saopštio svoju odluku", dodao je Martinović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

257 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: