Filip Riker danas u Beogradu

Kako saznaje B92 u Beograd danas dolazi visoki zvaničnik Stejt departmenta, zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Filip Riker.

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.07.2012.

23:00

Default images

Ovo je prva poseta Srbiji nekog američkog zvaničnika nakon održavanja parlamentarnih i predsedničkih izbora i ova poseta se, kako procenjuje izvor B92, može posmatrati u svetlu povećanog interesovanja Vašingtona za razvoj događaja oko formiranja srpske Vlade.

Podsetimo, nakon održnih izbora predsednik Srbije Tomislav Nikolić je dva puta razgovarao sa američkom državnom sekretarkom Hilari Klinton-prvi put telefonom neposredno nakon inauguracije i drugi put uživo na Samitu u Brazilu.

Kako saznajemo,telefonski kontakt sa Hilari Klinton želeo je tokom prošle nedelje da ostvari i kandidat za premijera Ivica Dačić, ali nije uspeo. Kako navodi izvor B92, odgovoreno mu je da će prvo morati da se sretne sa visokim američkim službenicima koji će posetiti Beograd.

Ovakav stav produbio je spekulacije da relacije između Vasingtona i lidera SPS-a baš i nisu onakve kakve bi Ivica Dačić želeo da budu i kakve očito trenutno jesu sa predsednikom Tomislavom Nikolićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: