Ponedeljak, 02.07.2012.

23:00

Filip Riker danas u Beogradu

Kako saznaje B92 u Beograd danas dolazi visoki zvaničnik Stejt departmenta, zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Filip Riker.

Izvor: B92

Filip Riker danas u Beogradu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

uozbiljimo se!

pre 11 godina

Dobro Srbi, da li smo mi glasali za Obamu, Putina Merkelovu... pa nam oni odredjuju ko je dobar a ko nije da udje u NASU vladu.
@ (naivko, 3. jul 2012 08:18)

Zaista si "naivko". I to veliki.

mujcinovic salih

pre 11 godina

Nije Srbija vazna SAD na nacin kako vi zamisljate.Na zalost nasu drzavu tretiraju kao remetilacki faktor na Balkanu i zbog toga smo mi na njihovoj agendi a ne zbog toga sto smo njima vazni ekonomski ili na neki drugi nacin.Prestanite da uobrazavate!

Bice valjda jos nesto...

pre 11 godina

(mujcinovic salih, 3. jul 2012 09:16)

Brinem se zbog tog "remetilackog faktora".
Tako su nas i Hrvati krstili u Lijepoj njihovoj pre no nas iselise.
Da Vi to ne slutite nesto?

Reciprocitet

pre 11 godina

Da smo mi normalna država, koja drži do sebe, ovog lika bi primio neki naš " zamenik pomoćnika državnog sekretara"....tipa neki nepoznati Perica...pa nek onda na ravnoj nozi dogovaraju i pregovaraju.

A ovako, će ceo naš i bivši i sadašnji državni vrh da mu istrči u susret.
.....s Srbijo......

naivko

pre 11 godina

Dobro Srbi, da li smo mi glasali za Obamu, Putina Merkelovu... pa nam oni odredjuju ko je dobar a ko nije da udje u NASU vladu.

NN

pre 11 godina

Pa kada bi ovde bilo pamete bilo bi lepo da se formira velika koalicija, promeni zakon o izborima i stranke tipa SPS, LDP i URS posalju u istoriju...

miki

pre 11 godina

Dolazi da malo povuce usi Dacicu?! Interesanto da Toma imao bar malo bolji status kod zapadnih diplomata od Dacica,a da je sam Dacic vec 4 god sedeo u Vladi ciji je stozer bio Ds,i da nije uspeo da izgradi kakav takav prihvatljiv status kod zapadnjaka.Mislim da je svojim ponasanjem ali i nekim nazovi patriotskim izjavama koje su imale samo ulogu kod njegovih biraca dok je Srbija imala samo stete od toga,doveo sebe u poziciju da Toma ima bolji status na Zapadu od njega.BOjim se da obojica ne pokvare i ovo malo odnosa koje je SRbija stvorila sa Svetom zadnjih 10 god,jer je svojevremeno i MIlosevic to umeo.Prvo je 1995 god bio mirotvorac i garant Dejtona a onda je 1998 i 1999 g postao Balkanski kasapin.Najgore od svega je to sto smo mi narod u Srbiji njihovi pokusni kunici.

Попај

pre 11 godina

Неважна је титула већ утицај господо. Они који креирају мишљење Хилари су управо овакви ѕаменици ѕаменика. Престаните са испраѕним коментарима. Од ѕаменика ѕаменика помоћника итд.ѕависи какав ће став Америка имати према Србији.

nesa

pre 11 godina

Zamenik,zameninovog,pomocnika....svašta.
Uzmite ,,vikilis,, što naši mediji uporno ignorišu i sve će vam biti jasno.
Svi su oni nečiji.
Ovakve je jedino Dodik znao da otkaci.

paki

pre 11 godina

cek do juce ste pljuvali Dacica, Nikolica kako su rusofili, a sada ih pljujete kako su izdajnici, strani americki placenici itd... smislite se prvo. Srbima se ne moze ugoditi!!!

Dan

pre 11 godina

Pitam se samo da li je Riker tražio slobodan termin ili je jednostavno samo najavio svoj dolazak dan-dva unapred. Strašan je svet u kome "demokratija" i "ljudska prava" tako funkcionišu.

djuro

pre 11 godina

to je nama nasa borba dala, da nad nama vladaju pomocnici pomocnika megazlocinaca preko domacih jajara. Vise i ne kriju da nam oni sastavljaju vlade. Pa za vreme Turaka je bila kudikamo bolja perspektiva. Voleo bih da znam da li se jos neko kaje kao ja sto se onako radovao padu komunizma.

MV

pre 11 godina

Americki Stejt Dipartment je zaduzen za ceo svet. Klintonova ima pomocnike za svaki deo sveta, pa tako i za Balkan. Posto taj pomocnik verovatno ne moze da dodje, poslao je svog zamenika, koji je btw bio ambasador SAD u Makedoniji i dobro je upoznat sa situacijom ovde. Ne znam o kakvom visku administracije pricate...

Lazarenko

pre 11 godina

Odlicno, ako smo mali i nebitni, neka ni ne dolaze ovde. Slobodno neka me zaobidju i njihovi pomocnici i zamenici, a posebno pomocnici zamenika.

Stefan

pre 11 godina

Pitam se samo da li bi se Amerika ovako umesala u formiranje vlasti u Hrvatskoj ili npr. Crnoj Gori? Zbog cega smo mi toliko bitni Americi? Slusam danas jednog Americkog zvanicnika koji je izjavio da je Kosovo od danas potpuno nezavisna drzava.Pa ako je tako,sta ste onda navalili toliko na Srbiju da ga prizna? Otkacite se bre vise od nas,malo vam je sto ste nas bombardovali.Tvrdite da je Kosovo nezavisno,pa neka je,sta onda hocete od nas? Postavlja se pitanje sta bi Srbija dobila eventualnim priznavanjem Kosova??? Da li bi nas Amerikanci spasili bankrota? Ko nama moze da garantuje da se Albanci na jugu Srbije i Bosnjaci u Sandzaku nece pobuniti i traziti autonomije? Citam vase komentare da nas Rusi samo koriste,a sta Amerikanci nas kao vole???

darko

pre 11 godina

Dacicu, sto si hteo da zoves hilari.
1.da ceci omogucis turneju po USA?
2.da ti pomogne oko vlade-sramota!
3.jesi li zaboravio 1999 i njen stav da je kosovo...
1.2.3.sram da te bude po svim pitanjima!!!

QQQ

pre 11 godina

Nekada smo bili cobani, a sada cobane salju da nas vode kao krdo(stado).
Pitam se koliko nize moze da se padne od ove situacije.
Pa dajte nam bar pravo glasa na americkim izborima, a ne ovako nemamo pravo glasa ni na americkim ni na srpskim izborima,tj mozes da izadjes i da glasas ako ti je bas dosadno kod kuce, jer i onako ce doci jedan ovakav coban da svakom da po parce livade gde smemo da pasemo.
I onda neko prica o demokratiji i koliko je bitno izaci na izbore i koliko je to gradjanski odgovorno zbog nase buducnosti i bla bla....ili beeee beee u ovom slucaju.
I sta mislimo...da ce nam reci o cemu su pricali na sastanku i kakve su pretnje dobili ukoliko ne urade ovo ili ono.Naravno da nece!
I tako ce mo da se gadjamo demokratijom, Kosovom, ulaskom u EU, korupcijom koje nema i reformisanim sudstvom jos cetiri godine, pa posle uzmemo jos jedan kredit i napravimo nove demokratske izbore i docekamo pomocnika ovog gospodina(pomocnika) koji danas dolazi da nam saopsti da ima osvezenje za nas u vidu Boris Tadica ili Tadic Borisa(ovako je svezije) i da je on pravi covek za nas.
Jbt sto nismo te srece da nas poseti neki Svedski,Finski pomocnik...nego uvek neko americko cudo i onda neko kaze Srbi paranoicni.

IvanNS

pre 11 godina

A najinteresantnije je to što je tog zamenika pomoćnika 2008. godine Džordž Buš postavio za ambasadora Makedonije... Pitam se gde, u Vašingtonu ili negde drugde? :-)
Novinari, uozbiljite se malo!

Denko

pre 11 godina

Ovako, Filip Riker je najveci poznavalac regiona, covek koji zna u cemu se radi i kako balkaske stvari funkcionisu. Sta zna Hilari o nama...? Ono sto ce im reci Riker!

Миладин Суботић

pre 11 godina

Госп. Рикер, нама познат још од фамозне (уцењивачке) конференције у Рамбујеу, долази да мандатару укаже на двоструку грешку која се огледа у две скоро реализоване посете Москви. Наравно, и да саопшти америчку "приврженост" нашем демократском путу који подразумева сва даља поступања по налогу ЕУ и САД у вези (дугог и нажалост неизвесног) пута у ЕУ, а посебно о односу према АП КиМ.
Ово пријатељско уверавање је суштинско мешање у унутрашње ствари једне суверене државе, за коју представници САД увек наглашавају да "подржавају њихове српске пријатеље на путу евроатланских интеграција".
Можда би било добро да се мало мање брину да не залутамо на том путу, на којем нас чека немилосрдни ММФ, нови захтеви за улазак у СТО, нова агенда у поступцима према КиМ.
Грађани ове земље би волели да донесе и пријатељску вест о коначном скидању санкција према летовима ЈАТа на аеродроме САД.

da pokusam

pre 11 godina

Da ovima koji se cude pokusam objasniti USA administraciju:

- Drzavni sekretar [Secretary of State] = po nasem, ministar inostranih poslova [Hilari Kilinton]

- USA deli svet na vise geografskih regiona i svaki region vodi pomocnik [assistant secretary] drzavnog sekretara link za one koji znaju engkeski
http://www.state.gov/r/pa/ei/rls/dos/436.htm
- a onda svaki region ima zamenike [deputy assistant] koji su zaduzeni za odredjeni deo. Recimo Riker je za Baklan.
Time se postize kontinuiteet tj kada se promeni vlada, oni ne menjaju sve od kafe kuhrice do portira

Major Kursula

pre 11 godina

Dacic je toliko prevrtljiv da mu rec jednu ne verujem jos od 2008 kad.je izdao svoje ideale. Ni Toma nije nista bolji, laze i kad ne zine.

Vlajkov

pre 11 godina

E vi sto se lozite sa tim zamenik,zamenika,zamenika.....

On je covek koji sigurno u svetu uziva veci kredibilitet nego predsednici svih balkanskih drzava zajedno!!!!!

wortha

pre 11 godina

koliko je smesan ovaj Dacic... presmesan. Dakle, sta ono rece - ja sam prosrpski politicar... ahahahahah. i sad kuka sto ga zaobilaze zapadnjaci. covjece, jesi li dvaput bio u Rusiji kod svojih? Je l ti neko zamerio? uzivaj. A Toma - imam utisak da on covek ne zna sta ga je snaslo. Kao da svakih 5 minuta pita nekog: ej, sta sad treba da radim? Vucic se isto dobro snalazi. Pukao sam u Beogradu, zato cu da postanem ministar. Zaista logicno, bez njegove strucne pomoci ne moze Srbija. I u svakom nastupu napominje kako je dobar prijatelj sa predsednikom:) sjajno. bice to sjajna vlada. sto kaze Toma - tim. A sta je tim bez najjaceg timskog igraca, Mladjana? moglo bi se, dakle, reci - tim snova. samo sto se ovoga puta misli na kosmar...

Novosadjanin

pre 11 godina

A zasto bi se bilo koji predsednik sretao sa zamenikom pomocnika sekretara?! hej?! Pa kakva je to poruka? Bi li se Obama sastao sa nekim nasim zamenikom pomocnika sekretara? Gde je tu postovanje? Ja sam DS glasac i glasao sam za Tadica, ali mislim da Toma ne treba da primi ovog kauboja...osim ako ne nosi poruku da nam daju bespovratno milijardu dolara... Treba malo više sami sebe da poštujemo....a ne da se saginjemo na svaki mig.... Više će nas ceniti..

Dusan Martinovic

pre 11 godina

Why this visit, we are dead long time ago, what else do you want, ili se i mrtvih Srba bojite.

Dusan Martinovic B.Sc M.Sc MBA P.Eng

VISOKI ZAMENIK POMOCNIKA

pre 11 godina

Kako saznaje B92 u utorak u Beograd dolazi VISOKI zvaničnik Stejt departmenta, ZAMENIK POMOCNIKA državnog sekretara SAD Filip Riker.

bezimena

pre 11 godina

Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD ?!
Ovi Ameri su ludji od nas!!! ;)
zamenik,zamenika, pomocnika pomocnog ministra...
(Alex, 2. jul 2012 23:21)

O čemu pričate? Znate li koliko stanovnika ima USA?

p.s. ovde se ne radi o "ludosti", već o ODGOVORNOSTI, Amerikanci je prema svojoj državi i gradjanima imaju, naši tzv. političari je NEMAJU

zexxi ++++

pre 11 godina

Nije ni malo smesno. Jeste on zamenik pomocnika drzavnog sekretara, ali to ujedno govori koliko su slabi srpski lideri-kad ovakav rang dolazi da im objasni kako da se ponasaju. Nikolic vec 2 puta razgovarao sa drzavnim sekretarom (Hilari) sto znaci da je on njihov covek. Ivica to postaje nakon ove posete?

Serdar

pre 11 godina

Realno svi znamo zasto dolazi:
1.Da formira parlamentarnu vecinu
2.Daje instrukcije Dacicu(ukoliko postane premijer)i cupa mu usi za "bolnu proslost".
3.Dosao je da upozna Tomislava Nikolica(ukoliko se sretne jos neki put sa Tomom da se ne ispali kao Ketrin Eston)
4.Daje instrukcije Nikolicu sta ubuduce da radi kad tkz."Kosovo republjik"proglasi kraj "nadgledane nezavisnosti".
5.I pravi prostor za bezbedno odrzavanje "Gay" parade.

Bunjevac

pre 11 godina

Koja smo mi banana drzava. Drzava namerno malim slovom. Stid me je sto nas predstavljaju ovakvi politicari....svi su isti. Poltroniraju americkim i evopskim birokratama da bi opstali na vlasti i sticali ogromna bogatstva,a Drzavu Srbiju bi prodali za veceru...fuj

Dana

pre 11 godina

Jok Obama ce :) Pa s'obzirom kakvu reputaciju ima Toma i Dacic nije ni cudno da dolazi Riker sasvim dovoljno da im podeli porciju packi u paketu.

frka mi je

pre 11 godina

dakle, iako mi se dize kosa na glavi od nove vlade u najavi, i sve vise mi se javlja ideja o dizanju sidra i odlaska, pa makar otisla i u Avganistan, koje su, bre, ovo fore sad? sta ce ovaj da radi sutra, da nam formira vladu? da udari par packi i kaze ovaj moze, ovaj ne moze? jes da nisam glasala za tomu, ali ocekujem od njega nastavak postovanja njegovih predizbornih obecanja. nije dovoljno samo dati ostavku na mesto predsednika partije. hajde sad da ga vidimo, da nam objasni o cemu se ovde radi. a normalno je da klingonka nece da razgovara sa dacicem, pobogu, postoji protokol!

Serdar

pre 11 godina

Realno svi znamo zasto dolazi:
1.Da formira parlamentarnu vecinu
2.Daje instrukcije Dacicu(ukoliko postane premijer)i cupa mu usi za "bolnu proslost".
3.Dosao je da upozna Tomislava Nikolica(ukoliko se sretne jos neki put sa Tomom da se ne ispali kao Ketrin Eston)
4.Daje instrukcije Nikolicu sta ubuduce da radi kad tkz."Kosovo republjik"proglasi kraj "nadgledane nezavisnosti".
5.I pravi prostor za bezbedno odrzavanje "Gay" parade.

Dana

pre 11 godina

Jok Obama ce :) Pa s'obzirom kakvu reputaciju ima Toma i Dacic nije ni cudno da dolazi Riker sasvim dovoljno da im podeli porciju packi u paketu.

zexxi ++++

pre 11 godina

Nije ni malo smesno. Jeste on zamenik pomocnika drzavnog sekretara, ali to ujedno govori koliko su slabi srpski lideri-kad ovakav rang dolazi da im objasni kako da se ponasaju. Nikolic vec 2 puta razgovarao sa drzavnim sekretarom (Hilari) sto znaci da je on njihov covek. Ivica to postaje nakon ove posete?

bezimena

pre 11 godina

Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD ?!
Ovi Ameri su ludji od nas!!! ;)
zamenik,zamenika, pomocnika pomocnog ministra...
(Alex, 2. jul 2012 23:21)

O čemu pričate? Znate li koliko stanovnika ima USA?

p.s. ovde se ne radi o "ludosti", već o ODGOVORNOSTI, Amerikanci je prema svojoj državi i gradjanima imaju, naši tzv. političari je NEMAJU

Bunjevac

pre 11 godina

Koja smo mi banana drzava. Drzava namerno malim slovom. Stid me je sto nas predstavljaju ovakvi politicari....svi su isti. Poltroniraju americkim i evopskim birokratama da bi opstali na vlasti i sticali ogromna bogatstva,a Drzavu Srbiju bi prodali za veceru...fuj

frka mi je

pre 11 godina

dakle, iako mi se dize kosa na glavi od nove vlade u najavi, i sve vise mi se javlja ideja o dizanju sidra i odlaska, pa makar otisla i u Avganistan, koje su, bre, ovo fore sad? sta ce ovaj da radi sutra, da nam formira vladu? da udari par packi i kaze ovaj moze, ovaj ne moze? jes da nisam glasala za tomu, ali ocekujem od njega nastavak postovanja njegovih predizbornih obecanja. nije dovoljno samo dati ostavku na mesto predsednika partije. hajde sad da ga vidimo, da nam objasni o cemu se ovde radi. a normalno je da klingonka nece da razgovara sa dacicem, pobogu, postoji protokol!

da pokusam

pre 11 godina

Da ovima koji se cude pokusam objasniti USA administraciju:

- Drzavni sekretar [Secretary of State] = po nasem, ministar inostranih poslova [Hilari Kilinton]

- USA deli svet na vise geografskih regiona i svaki region vodi pomocnik [assistant secretary] drzavnog sekretara link za one koji znaju engkeski
http://www.state.gov/r/pa/ei/rls/dos/436.htm
- a onda svaki region ima zamenike [deputy assistant] koji su zaduzeni za odredjeni deo. Recimo Riker je za Baklan.
Time se postize kontinuiteet tj kada se promeni vlada, oni ne menjaju sve od kafe kuhrice do portira

nesa

pre 11 godina

Zamenik,zameninovog,pomocnika....svašta.
Uzmite ,,vikilis,, što naši mediji uporno ignorišu i sve će vam biti jasno.
Svi su oni nečiji.
Ovakve je jedino Dodik znao da otkaci.

Denko

pre 11 godina

Ovako, Filip Riker je najveci poznavalac regiona, covek koji zna u cemu se radi i kako balkaske stvari funkcionisu. Sta zna Hilari o nama...? Ono sto ce im reci Riker!

wortha

pre 11 godina

koliko je smesan ovaj Dacic... presmesan. Dakle, sta ono rece - ja sam prosrpski politicar... ahahahahah. i sad kuka sto ga zaobilaze zapadnjaci. covjece, jesi li dvaput bio u Rusiji kod svojih? Je l ti neko zamerio? uzivaj. A Toma - imam utisak da on covek ne zna sta ga je snaslo. Kao da svakih 5 minuta pita nekog: ej, sta sad treba da radim? Vucic se isto dobro snalazi. Pukao sam u Beogradu, zato cu da postanem ministar. Zaista logicno, bez njegove strucne pomoci ne moze Srbija. I u svakom nastupu napominje kako je dobar prijatelj sa predsednikom:) sjajno. bice to sjajna vlada. sto kaze Toma - tim. A sta je tim bez najjaceg timskog igraca, Mladjana? moglo bi se, dakle, reci - tim snova. samo sto se ovoga puta misli na kosmar...

Major Kursula

pre 11 godina

Dacic je toliko prevrtljiv da mu rec jednu ne verujem jos od 2008 kad.je izdao svoje ideale. Ni Toma nije nista bolji, laze i kad ne zine.

Vlajkov

pre 11 godina

E vi sto se lozite sa tim zamenik,zamenika,zamenika.....

On je covek koji sigurno u svetu uziva veci kredibilitet nego predsednici svih balkanskih drzava zajedno!!!!!

Stefan

pre 11 godina

Pitam se samo da li bi se Amerika ovako umesala u formiranje vlasti u Hrvatskoj ili npr. Crnoj Gori? Zbog cega smo mi toliko bitni Americi? Slusam danas jednog Americkog zvanicnika koji je izjavio da je Kosovo od danas potpuno nezavisna drzava.Pa ako je tako,sta ste onda navalili toliko na Srbiju da ga prizna? Otkacite se bre vise od nas,malo vam je sto ste nas bombardovali.Tvrdite da je Kosovo nezavisno,pa neka je,sta onda hocete od nas? Postavlja se pitanje sta bi Srbija dobila eventualnim priznavanjem Kosova??? Da li bi nas Amerikanci spasili bankrota? Ko nama moze da garantuje da se Albanci na jugu Srbije i Bosnjaci u Sandzaku nece pobuniti i traziti autonomije? Citam vase komentare da nas Rusi samo koriste,a sta Amerikanci nas kao vole???

darko

pre 11 godina

Dacicu, sto si hteo da zoves hilari.
1.da ceci omogucis turneju po USA?
2.da ti pomogne oko vlade-sramota!
3.jesi li zaboravio 1999 i njen stav da je kosovo...
1.2.3.sram da te bude po svim pitanjima!!!

QQQ

pre 11 godina

Nekada smo bili cobani, a sada cobane salju da nas vode kao krdo(stado).
Pitam se koliko nize moze da se padne od ove situacije.
Pa dajte nam bar pravo glasa na americkim izborima, a ne ovako nemamo pravo glasa ni na americkim ni na srpskim izborima,tj mozes da izadjes i da glasas ako ti je bas dosadno kod kuce, jer i onako ce doci jedan ovakav coban da svakom da po parce livade gde smemo da pasemo.
I onda neko prica o demokratiji i koliko je bitno izaci na izbore i koliko je to gradjanski odgovorno zbog nase buducnosti i bla bla....ili beeee beee u ovom slucaju.
I sta mislimo...da ce nam reci o cemu su pricali na sastanku i kakve su pretnje dobili ukoliko ne urade ovo ili ono.Naravno da nece!
I tako ce mo da se gadjamo demokratijom, Kosovom, ulaskom u EU, korupcijom koje nema i reformisanim sudstvom jos cetiri godine, pa posle uzmemo jos jedan kredit i napravimo nove demokratske izbore i docekamo pomocnika ovog gospodina(pomocnika) koji danas dolazi da nam saopsti da ima osvezenje za nas u vidu Boris Tadica ili Tadic Borisa(ovako je svezije) i da je on pravi covek za nas.
Jbt sto nismo te srece da nas poseti neki Svedski,Finski pomocnik...nego uvek neko americko cudo i onda neko kaze Srbi paranoicni.

Reciprocitet

pre 11 godina

Da smo mi normalna država, koja drži do sebe, ovog lika bi primio neki naš " zamenik pomoćnika državnog sekretara"....tipa neki nepoznati Perica...pa nek onda na ravnoj nozi dogovaraju i pregovaraju.

A ovako, će ceo naš i bivši i sadašnji državni vrh da mu istrči u susret.
.....s Srbijo......

VISOKI ZAMENIK POMOCNIKA

pre 11 godina

Kako saznaje B92 u utorak u Beograd dolazi VISOKI zvaničnik Stejt departmenta, ZAMENIK POMOCNIKA državnog sekretara SAD Filip Riker.

Dan

pre 11 godina

Pitam se samo da li je Riker tražio slobodan termin ili je jednostavno samo najavio svoj dolazak dan-dva unapred. Strašan je svet u kome "demokratija" i "ljudska prava" tako funkcionišu.

naivko

pre 11 godina

Dobro Srbi, da li smo mi glasali za Obamu, Putina Merkelovu... pa nam oni odredjuju ko je dobar a ko nije da udje u NASU vladu.

Миладин Суботић

pre 11 godina

Госп. Рикер, нама познат још од фамозне (уцењивачке) конференције у Рамбујеу, долази да мандатару укаже на двоструку грешку која се огледа у две скоро реализоване посете Москви. Наравно, и да саопшти америчку "приврженост" нашем демократском путу који подразумева сва даља поступања по налогу ЕУ и САД у вези (дугог и нажалост неизвесног) пута у ЕУ, а посебно о односу према АП КиМ.
Ово пријатељско уверавање је суштинско мешање у унутрашње ствари једне суверене државе, за коју представници САД увек наглашавају да "подржавају њихове српске пријатеље на путу евроатланских интеграција".
Можда би било добро да се мало мање брину да не залутамо на том путу, на којем нас чека немилосрдни ММФ, нови захтеви за улазак у СТО, нова агенда у поступцима према КиМ.
Грађани ове земље би волели да донесе и пријатељску вест о коначном скидању санкција према летовима ЈАТа на аеродроме САД.

djuro

pre 11 godina

to je nama nasa borba dala, da nad nama vladaju pomocnici pomocnika megazlocinaca preko domacih jajara. Vise i ne kriju da nam oni sastavljaju vlade. Pa za vreme Turaka je bila kudikamo bolja perspektiva. Voleo bih da znam da li se jos neko kaje kao ja sto se onako radovao padu komunizma.

IvanNS

pre 11 godina

A najinteresantnije je to što je tog zamenika pomoćnika 2008. godine Džordž Buš postavio za ambasadora Makedonije... Pitam se gde, u Vašingtonu ili negde drugde? :-)
Novinari, uozbiljite se malo!

NN

pre 11 godina

Pa kada bi ovde bilo pamete bilo bi lepo da se formira velika koalicija, promeni zakon o izborima i stranke tipa SPS, LDP i URS posalju u istoriju...

Novosadjanin

pre 11 godina

A zasto bi se bilo koji predsednik sretao sa zamenikom pomocnika sekretara?! hej?! Pa kakva je to poruka? Bi li se Obama sastao sa nekim nasim zamenikom pomocnika sekretara? Gde je tu postovanje? Ja sam DS glasac i glasao sam za Tadica, ali mislim da Toma ne treba da primi ovog kauboja...osim ako ne nosi poruku da nam daju bespovratno milijardu dolara... Treba malo više sami sebe da poštujemo....a ne da se saginjemo na svaki mig.... Više će nas ceniti..

uozbiljimo se!

pre 11 godina

Dobro Srbi, da li smo mi glasali za Obamu, Putina Merkelovu... pa nam oni odredjuju ko je dobar a ko nije da udje u NASU vladu.
@ (naivko, 3. jul 2012 08:18)

Zaista si "naivko". I to veliki.

Dusan Martinovic

pre 11 godina

Why this visit, we are dead long time ago, what else do you want, ili se i mrtvih Srba bojite.

Dusan Martinovic B.Sc M.Sc MBA P.Eng

MV

pre 11 godina

Americki Stejt Dipartment je zaduzen za ceo svet. Klintonova ima pomocnike za svaki deo sveta, pa tako i za Balkan. Posto taj pomocnik verovatno ne moze da dodje, poslao je svog zamenika, koji je btw bio ambasador SAD u Makedoniji i dobro je upoznat sa situacijom ovde. Ne znam o kakvom visku administracije pricate...

Lazarenko

pre 11 godina

Odlicno, ako smo mali i nebitni, neka ni ne dolaze ovde. Slobodno neka me zaobidju i njihovi pomocnici i zamenici, a posebno pomocnici zamenika.

paki

pre 11 godina

cek do juce ste pljuvali Dacica, Nikolica kako su rusofili, a sada ih pljujete kako su izdajnici, strani americki placenici itd... smislite se prvo. Srbima se ne moze ugoditi!!!

Попај

pre 11 godina

Неважна је титула већ утицај господо. Они који креирају мишљење Хилари су управо овакви ѕаменици ѕаменика. Престаните са испраѕним коментарима. Од ѕаменика ѕаменика помоћника итд.ѕависи какав ће став Америка имати према Србији.

Bice valjda jos nesto...

pre 11 godina

(mujcinovic salih, 3. jul 2012 09:16)

Brinem se zbog tog "remetilackog faktora".
Tako su nas i Hrvati krstili u Lijepoj njihovoj pre no nas iselise.
Da Vi to ne slutite nesto?

mujcinovic salih

pre 11 godina

Nije Srbija vazna SAD na nacin kako vi zamisljate.Na zalost nasu drzavu tretiraju kao remetilacki faktor na Balkanu i zbog toga smo mi na njihovoj agendi a ne zbog toga sto smo njima vazni ekonomski ili na neki drugi nacin.Prestanite da uobrazavate!

miki

pre 11 godina

Dolazi da malo povuce usi Dacicu?! Interesanto da Toma imao bar malo bolji status kod zapadnih diplomata od Dacica,a da je sam Dacic vec 4 god sedeo u Vladi ciji je stozer bio Ds,i da nije uspeo da izgradi kakav takav prihvatljiv status kod zapadnjaka.Mislim da je svojim ponasanjem ali i nekim nazovi patriotskim izjavama koje su imale samo ulogu kod njegovih biraca dok je Srbija imala samo stete od toga,doveo sebe u poziciju da Toma ima bolji status na Zapadu od njega.BOjim se da obojica ne pokvare i ovo malo odnosa koje je SRbija stvorila sa Svetom zadnjih 10 god,jer je svojevremeno i MIlosevic to umeo.Prvo je 1995 god bio mirotvorac i garant Dejtona a onda je 1998 i 1999 g postao Balkanski kasapin.Najgore od svega je to sto smo mi narod u Srbiji njihovi pokusni kunici.

bezimena

pre 11 godina

Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD ?!
Ovi Ameri su ludji od nas!!! ;)
zamenik,zamenika, pomocnika pomocnog ministra...
(Alex, 2. jul 2012 23:21)

O čemu pričate? Znate li koliko stanovnika ima USA?

p.s. ovde se ne radi o "ludosti", već o ODGOVORNOSTI, Amerikanci je prema svojoj državi i gradjanima imaju, naši tzv. političari je NEMAJU

Serdar

pre 11 godina

Realno svi znamo zasto dolazi:
1.Da formira parlamentarnu vecinu
2.Daje instrukcije Dacicu(ukoliko postane premijer)i cupa mu usi za "bolnu proslost".
3.Dosao je da upozna Tomislava Nikolica(ukoliko se sretne jos neki put sa Tomom da se ne ispali kao Ketrin Eston)
4.Daje instrukcije Nikolicu sta ubuduce da radi kad tkz."Kosovo republjik"proglasi kraj "nadgledane nezavisnosti".
5.I pravi prostor za bezbedno odrzavanje "Gay" parade.

frka mi je

pre 11 godina

dakle, iako mi se dize kosa na glavi od nove vlade u najavi, i sve vise mi se javlja ideja o dizanju sidra i odlaska, pa makar otisla i u Avganistan, koje su, bre, ovo fore sad? sta ce ovaj da radi sutra, da nam formira vladu? da udari par packi i kaze ovaj moze, ovaj ne moze? jes da nisam glasala za tomu, ali ocekujem od njega nastavak postovanja njegovih predizbornih obecanja. nije dovoljno samo dati ostavku na mesto predsednika partije. hajde sad da ga vidimo, da nam objasni o cemu se ovde radi. a normalno je da klingonka nece da razgovara sa dacicem, pobogu, postoji protokol!

Bunjevac

pre 11 godina

Koja smo mi banana drzava. Drzava namerno malim slovom. Stid me je sto nas predstavljaju ovakvi politicari....svi su isti. Poltroniraju americkim i evopskim birokratama da bi opstali na vlasti i sticali ogromna bogatstva,a Drzavu Srbiju bi prodali za veceru...fuj

Dana

pre 11 godina

Jok Obama ce :) Pa s'obzirom kakvu reputaciju ima Toma i Dacic nije ni cudno da dolazi Riker sasvim dovoljno da im podeli porciju packi u paketu.

zexxi ++++

pre 11 godina

Nije ni malo smesno. Jeste on zamenik pomocnika drzavnog sekretara, ali to ujedno govori koliko su slabi srpski lideri-kad ovakav rang dolazi da im objasni kako da se ponasaju. Nikolic vec 2 puta razgovarao sa drzavnim sekretarom (Hilari) sto znaci da je on njihov covek. Ivica to postaje nakon ove posete?

nesa

pre 11 godina

Zamenik,zameninovog,pomocnika....svašta.
Uzmite ,,vikilis,, što naši mediji uporno ignorišu i sve će vam biti jasno.
Svi su oni nečiji.
Ovakve je jedino Dodik znao da otkaci.

Novosadjanin

pre 11 godina

A zasto bi se bilo koji predsednik sretao sa zamenikom pomocnika sekretara?! hej?! Pa kakva je to poruka? Bi li se Obama sastao sa nekim nasim zamenikom pomocnika sekretara? Gde je tu postovanje? Ja sam DS glasac i glasao sam za Tadica, ali mislim da Toma ne treba da primi ovog kauboja...osim ako ne nosi poruku da nam daju bespovratno milijardu dolara... Treba malo više sami sebe da poštujemo....a ne da se saginjemo na svaki mig.... Više će nas ceniti..

Dusan Martinovic

pre 11 godina

Why this visit, we are dead long time ago, what else do you want, ili se i mrtvih Srba bojite.

Dusan Martinovic B.Sc M.Sc MBA P.Eng

Stefan

pre 11 godina

Pitam se samo da li bi se Amerika ovako umesala u formiranje vlasti u Hrvatskoj ili npr. Crnoj Gori? Zbog cega smo mi toliko bitni Americi? Slusam danas jednog Americkog zvanicnika koji je izjavio da je Kosovo od danas potpuno nezavisna drzava.Pa ako je tako,sta ste onda navalili toliko na Srbiju da ga prizna? Otkacite se bre vise od nas,malo vam je sto ste nas bombardovali.Tvrdite da je Kosovo nezavisno,pa neka je,sta onda hocete od nas? Postavlja se pitanje sta bi Srbija dobila eventualnim priznavanjem Kosova??? Da li bi nas Amerikanci spasili bankrota? Ko nama moze da garantuje da se Albanci na jugu Srbije i Bosnjaci u Sandzaku nece pobuniti i traziti autonomije? Citam vase komentare da nas Rusi samo koriste,a sta Amerikanci nas kao vole???

wortha

pre 11 godina

koliko je smesan ovaj Dacic... presmesan. Dakle, sta ono rece - ja sam prosrpski politicar... ahahahahah. i sad kuka sto ga zaobilaze zapadnjaci. covjece, jesi li dvaput bio u Rusiji kod svojih? Je l ti neko zamerio? uzivaj. A Toma - imam utisak da on covek ne zna sta ga je snaslo. Kao da svakih 5 minuta pita nekog: ej, sta sad treba da radim? Vucic se isto dobro snalazi. Pukao sam u Beogradu, zato cu da postanem ministar. Zaista logicno, bez njegove strucne pomoci ne moze Srbija. I u svakom nastupu napominje kako je dobar prijatelj sa predsednikom:) sjajno. bice to sjajna vlada. sto kaze Toma - tim. A sta je tim bez najjaceg timskog igraca, Mladjana? moglo bi se, dakle, reci - tim snova. samo sto se ovoga puta misli na kosmar...

Миладин Суботић

pre 11 godina

Госп. Рикер, нама познат још од фамозне (уцењивачке) конференције у Рамбујеу, долази да мандатару укаже на двоструку грешку која се огледа у две скоро реализоване посете Москви. Наравно, и да саопшти америчку "приврженост" нашем демократском путу који подразумева сва даља поступања по налогу ЕУ и САД у вези (дугог и нажалост неизвесног) пута у ЕУ, а посебно о односу према АП КиМ.
Ово пријатељско уверавање је суштинско мешање у унутрашње ствари једне суверене државе, за коју представници САД увек наглашавају да "подржавају њихове српске пријатеље на путу евроатланских интеграција".
Можда би било добро да се мало мање брину да не залутамо на том путу, на којем нас чека немилосрдни ММФ, нови захтеви за улазак у СТО, нова агенда у поступцима према КиМ.
Грађани ове земље би волели да донесе и пријатељску вест о коначном скидању санкција према летовима ЈАТа на аеродроме САД.

miki

pre 11 godina

Dolazi da malo povuce usi Dacicu?! Interesanto da Toma imao bar malo bolji status kod zapadnih diplomata od Dacica,a da je sam Dacic vec 4 god sedeo u Vladi ciji je stozer bio Ds,i da nije uspeo da izgradi kakav takav prihvatljiv status kod zapadnjaka.Mislim da je svojim ponasanjem ali i nekim nazovi patriotskim izjavama koje su imale samo ulogu kod njegovih biraca dok je Srbija imala samo stete od toga,doveo sebe u poziciju da Toma ima bolji status na Zapadu od njega.BOjim se da obojica ne pokvare i ovo malo odnosa koje je SRbija stvorila sa Svetom zadnjih 10 god,jer je svojevremeno i MIlosevic to umeo.Prvo je 1995 god bio mirotvorac i garant Dejtona a onda je 1998 i 1999 g postao Balkanski kasapin.Najgore od svega je to sto smo mi narod u Srbiji njihovi pokusni kunici.

Vlajkov

pre 11 godina

E vi sto se lozite sa tim zamenik,zamenika,zamenika.....

On je covek koji sigurno u svetu uziva veci kredibilitet nego predsednici svih balkanskih drzava zajedno!!!!!

VISOKI ZAMENIK POMOCNIKA

pre 11 godina

Kako saznaje B92 u utorak u Beograd dolazi VISOKI zvaničnik Stejt departmenta, ZAMENIK POMOCNIKA državnog sekretara SAD Filip Riker.

Denko

pre 11 godina

Ovako, Filip Riker je najveci poznavalac regiona, covek koji zna u cemu se radi i kako balkaske stvari funkcionisu. Sta zna Hilari o nama...? Ono sto ce im reci Riker!

QQQ

pre 11 godina

Nekada smo bili cobani, a sada cobane salju da nas vode kao krdo(stado).
Pitam se koliko nize moze da se padne od ove situacije.
Pa dajte nam bar pravo glasa na americkim izborima, a ne ovako nemamo pravo glasa ni na americkim ni na srpskim izborima,tj mozes da izadjes i da glasas ako ti je bas dosadno kod kuce, jer i onako ce doci jedan ovakav coban da svakom da po parce livade gde smemo da pasemo.
I onda neko prica o demokratiji i koliko je bitno izaci na izbore i koliko je to gradjanski odgovorno zbog nase buducnosti i bla bla....ili beeee beee u ovom slucaju.
I sta mislimo...da ce nam reci o cemu su pricali na sastanku i kakve su pretnje dobili ukoliko ne urade ovo ili ono.Naravno da nece!
I tako ce mo da se gadjamo demokratijom, Kosovom, ulaskom u EU, korupcijom koje nema i reformisanim sudstvom jos cetiri godine, pa posle uzmemo jos jedan kredit i napravimo nove demokratske izbore i docekamo pomocnika ovog gospodina(pomocnika) koji danas dolazi da nam saopsti da ima osvezenje za nas u vidu Boris Tadica ili Tadic Borisa(ovako je svezije) i da je on pravi covek za nas.
Jbt sto nismo te srece da nas poseti neki Svedski,Finski pomocnik...nego uvek neko americko cudo i onda neko kaze Srbi paranoicni.

Попај

pre 11 godina

Неважна је титула већ утицај господо. Они који креирају мишљење Хилари су управо овакви ѕаменици ѕаменика. Престаните са испраѕним коментарима. Од ѕаменика ѕаменика помоћника итд.ѕависи какав ће став Америка имати према Србији.

mujcinovic salih

pre 11 godina

Nije Srbija vazna SAD na nacin kako vi zamisljate.Na zalost nasu drzavu tretiraju kao remetilacki faktor na Balkanu i zbog toga smo mi na njihovoj agendi a ne zbog toga sto smo njima vazni ekonomski ili na neki drugi nacin.Prestanite da uobrazavate!

da pokusam

pre 11 godina

Da ovima koji se cude pokusam objasniti USA administraciju:

- Drzavni sekretar [Secretary of State] = po nasem, ministar inostranih poslova [Hilari Kilinton]

- USA deli svet na vise geografskih regiona i svaki region vodi pomocnik [assistant secretary] drzavnog sekretara link za one koji znaju engkeski
http://www.state.gov/r/pa/ei/rls/dos/436.htm
- a onda svaki region ima zamenike [deputy assistant] koji su zaduzeni za odredjeni deo. Recimo Riker je za Baklan.
Time se postize kontinuiteet tj kada se promeni vlada, oni ne menjaju sve od kafe kuhrice do portira

Major Kursula

pre 11 godina

Dacic je toliko prevrtljiv da mu rec jednu ne verujem jos od 2008 kad.je izdao svoje ideale. Ni Toma nije nista bolji, laze i kad ne zine.

darko

pre 11 godina

Dacicu, sto si hteo da zoves hilari.
1.da ceci omogucis turneju po USA?
2.da ti pomogne oko vlade-sramota!
3.jesi li zaboravio 1999 i njen stav da je kosovo...
1.2.3.sram da te bude po svim pitanjima!!!

MV

pre 11 godina

Americki Stejt Dipartment je zaduzen za ceo svet. Klintonova ima pomocnike za svaki deo sveta, pa tako i za Balkan. Posto taj pomocnik verovatno ne moze da dodje, poslao je svog zamenika, koji je btw bio ambasador SAD u Makedoniji i dobro je upoznat sa situacijom ovde. Ne znam o kakvom visku administracije pricate...

Lazarenko

pre 11 godina

Odlicno, ako smo mali i nebitni, neka ni ne dolaze ovde. Slobodno neka me zaobidju i njihovi pomocnici i zamenici, a posebno pomocnici zamenika.

Reciprocitet

pre 11 godina

Da smo mi normalna država, koja drži do sebe, ovog lika bi primio neki naš " zamenik pomoćnika državnog sekretara"....tipa neki nepoznati Perica...pa nek onda na ravnoj nozi dogovaraju i pregovaraju.

A ovako, će ceo naš i bivši i sadašnji državni vrh da mu istrči u susret.
.....s Srbijo......

uozbiljimo se!

pre 11 godina

Dobro Srbi, da li smo mi glasali za Obamu, Putina Merkelovu... pa nam oni odredjuju ko je dobar a ko nije da udje u NASU vladu.
@ (naivko, 3. jul 2012 08:18)

Zaista si "naivko". I to veliki.

djuro

pre 11 godina

to je nama nasa borba dala, da nad nama vladaju pomocnici pomocnika megazlocinaca preko domacih jajara. Vise i ne kriju da nam oni sastavljaju vlade. Pa za vreme Turaka je bila kudikamo bolja perspektiva. Voleo bih da znam da li se jos neko kaje kao ja sto se onako radovao padu komunizma.

Dan

pre 11 godina

Pitam se samo da li je Riker tražio slobodan termin ili je jednostavno samo najavio svoj dolazak dan-dva unapred. Strašan je svet u kome "demokratija" i "ljudska prava" tako funkcionišu.

paki

pre 11 godina

cek do juce ste pljuvali Dacica, Nikolica kako su rusofili, a sada ih pljujete kako su izdajnici, strani americki placenici itd... smislite se prvo. Srbima se ne moze ugoditi!!!

NN

pre 11 godina

Pa kada bi ovde bilo pamete bilo bi lepo da se formira velika koalicija, promeni zakon o izborima i stranke tipa SPS, LDP i URS posalju u istoriju...

naivko

pre 11 godina

Dobro Srbi, da li smo mi glasali za Obamu, Putina Merkelovu... pa nam oni odredjuju ko je dobar a ko nije da udje u NASU vladu.

Bice valjda jos nesto...

pre 11 godina

(mujcinovic salih, 3. jul 2012 09:16)

Brinem se zbog tog "remetilackog faktora".
Tako su nas i Hrvati krstili u Lijepoj njihovoj pre no nas iselise.
Da Vi to ne slutite nesto?

IvanNS

pre 11 godina

A najinteresantnije je to što je tog zamenika pomoćnika 2008. godine Džordž Buš postavio za ambasadora Makedonije... Pitam se gde, u Vašingtonu ili negde drugde? :-)
Novinari, uozbiljite se malo!