"Nisam rekao da je Vukovar srpski"

SNS je demantovala da je novoizabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić dao izjavu da je Vukovar srpski grad i da Hrvati nemaju razloga da se vraćaju u njega.

Izvor: B92

Petak, 25.05.2012.

18:39

Default images

"Kabinet novoizabranog predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića oštro demantuje da je predsednik Nikolić bilo kojem listu, od dana kada je formirana Srpska napredna stranka, a kamoli između dva izborna kruga, dao bilo kakvu izjavu u kojoj je rekao da je Vukovar srpski grad i da Hrvati nemaju šta da se vraćaju u njega", navodi se u saopštenju SNS-a.

U saopštenju se dodaje da je reč "o podloj i podmukloj laži" i naglašava da će politika Tomislava Nikolića biti usmerena na izgradnju mira i stabilnosti u regionu.

Hrvatski mediji danas su preneli da je Nikolić u nedavnom intervjuu za "Frankurter algemajne cajtung", uoči drugog kruga predsedničkih izbora u Srbiji, rekao da je Vukovar bio srpski grad i da Hrvati nemaju razlog da se vraćaju u njega.

Nikolić je navodno, u istom intervjuu, komentarišući svoje ranije izjave o velikoj Srbiji, rekao da "ima snova koje čovek nikad ne može da ispuni".

Ranije danas, hrvatski predsednik Ivo Josipović rekao je da Tomislav Nikolić tek treba da nas uveri da ne nastavlja politiku devedesetih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: