Oslobođeni Srbi iz Gnjilana

Petorica Srba, koje su kosovski specijalci uhapsili u regionu Gnjilana 25. februara, pušteni su danas na slobodu, kažu u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju.

Izvor: B92

Subota, 31.03.2012.

10:58

Default images

Isti izvor nije mogao da navede više detalja o njihovom oslobađanju, ali je dodao da su sva petorica na putu kućama.

Specijalna jedinica Kosovske policije Rosu tada je uhapsila četvoricu radnika MUP-a Srbije i matičara u penziji, osumnjičene da su navodno ugrožavali pravni poredak Kosova.

Uhapšeni su Zlatko Denić i Goran Matropazović iz Pasjana, Nikola Trajković iz Parteša i Dragan Stojković iz Budrige, koji su u policijskoj upravi Gnjilane izmeštenoj u Vranje radili na izdavanju pasoša i vozačkih dozvola, kao i matičar u penziji Mladen Dimitrijević iz Pasjana.

Porodica i advokat Matropazovića za sada nemaju zvanične informacije o njegovom oslobađanju i on se još nije pojavio kući.

Advokat Miro Delević navodi da je nezvanično saznao da će njegov branjenik u toku dana biti pušten iz pritvora.

"Tražili smo oslobađanje iz pritvora po tri osnove - uz obećanje da neće napustiti Kosovo i da će se redovno javljati sudu, da će se redovno javljati policijskoj stanici i kućni pritvor, a ne znamo koji je od tih zahteva sud uvažio", rekao je advokat.

Petorici Srba je nakon hapšenja 25. februara određen pritvor od 30 dana, koji je nakon isteka produžen za još dva meseca. Svi pritvoreni su bili smešteni u okružnim zatvorima u Gnjilanu i Prištini, a istraga o optužbama protiv njih je u toku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: