Ponedeljak, 05.03.2012.

00:13

Završne reči na suđenju Šešelju

U Haškom tribunalu počelo iznošenje završnih reči tužilaštva i odbrane na suđenju lideru SRS Vojislavu Šešelju, koje će trajati do 15. marta.

Izvor: B92

Default images

Tužilaštvo bi završne argumente trebalo da iznese do 7. marta, a odbrana od 12. do 15. marta, rekla je portparolka suda u Hagu Nerma Jelačić.

Pretresno veće je datum za početak iznošenja završne reči odredilo u oktobru prošle godine, a tada je tužiocima i Šešelju, koji se brani sam, odobreno po 10 sati za izlaganje.

Šešelju se sudi za ratne zločine nad nesrpskim stanovništvom u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH od 1991. do 1993. godine. Šešelj je optužen za progon nesrba na političkoj, rasnoj i verskoj osnovi; deportacije i nehumana dela (prisilno premeštanje) kao zločine protiv čovečnosti. Optužnica ga tereti i za kršenje zakona i običaja ratovanja - ubistva, mučenje, okrutno postupanje, bezobzirno razaranje sela ili pustošenje koje nije opravdano vojnom nuždom, uništavanje verskih objekata i pljačkanje javne ili privatne imovine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

22 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: