Ljajić: Prihvatljiva platforma SSSS

Lider Socijademokratske partije Srbije Rasim Ljajić izjavio je na sastanku s članovima Saveza samostalnih sindikata Srbije da je njihova platforma prihvatljiva.

Izvor: B92

Sreda, 01.02.2012.

19:55

Default images

On je istakao da je većina zahteva SSSS realna i izvodljiva.

Ljajić je rekao da su sindikati prirodni partneri i saveznici SDPS i da, bez obzira na to da li će se taj sindikat politički angažovati ili ostati po strani, treba posle izbora da sarađuju u daljim reformama, "jer samo zajedno mogu da unaprede socijalni dijalog u Srbiji", saopštio je SSSS.

"Platforma SSSS je prihvatljiva, a većina zahteva realna i izvodljiva", ocenio je tom prilikom Ljajić.

"Naša partija je podržala vašu ideju da se uključite u politički život, jer se sindikati danas nalaze na prekretnici. Mi treba sutra da sarađujemo u parlamentu, jer ćemo tako imati veću snagu", zaključio je Ljajić, navodi se u saopštenju SSSS.

Predsednik SSSS Ljubisav Orbović rekao je da kakva god koalicija bude bila sutra na vlasti, sindikat traži da institucije države funkcionišu, jer su briga o građanima i odgovornost države neophodni.

"Strane investicije jesu poželjne, ali prvenstveno moramo da pokrenemo svoje kapacitete, pa će onda doći i strani kapital", naglasio je on.

U saopštenju se dodaje da su predstavnici SSSS razgovarali sa zvaničnicima SDPS o osnovnim opredeljenjima i konkretnim zahtevima sindikata, definisanim u Platformi za razgovore sa političkim strankama.

Na sastanku je zaključeno da su socijalna pravda i zaštita prava radnika i socijalno ugroženih zajednički imenitelji SSSS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: