LDP i DSS napustili sednicu

Poslanici LDP-a i DSS-a napustili su sednicu Skupštine nezadovoljni što u parlament nije došao premijer Mirko Cvetković, već samo tri ministra.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.12.2011.

17:14

Default images

Poslovnikom o radu parlamenta predviđeno je da predstavnici Vlade svakog poslednjeg četvrtka u mesecu od 16 do 19 h odgovaraju na pitanja poslanika, a danas su na početku sednice došli ministri Predrag Marković, Milutin Mrkonjić i Žarko Obradović.

Na početku popodnevnog rada, poslanik LDP-A Ivan Andrić kazao je da nedolazak ministara koji bi mogli da odgovore na pitanja poslanika pokazuje ,,sliku vlasti".

,,Ovo je najbolja slika vaše vlasti. Više nećemo učestvovati u cirkusu. Doveli ste tri ministra koji neće da odgovore na pitanja. Juče je premijer slagao dva puta, prvi put o poslovanju Železnice, drugi put da danas dođemo da postavljamo pitanja. Sram da vas bude. U ovoj farsi nećemo da učestvujemo", rekao je Andrić.

Nakon toga, poslanik DSS-a Vladimir Milentijević optužio je vlast da je izdala Kosovo i da zato ne čudi što je u sali samo troje ministara koji ne mogu da odgovaraju na pitanja poslanika.

,,Sto jedan put vas sram bilo, jer ako ste četiri godine posvetili kandidaturi za EU i očuvanju Kosova i Metohije u sastavu Srbije, a sve ste to izneverili, prokockali, slagali i nije čudo što vas je samo troje iz Vlade koji treba da daju odgovor zašto ste izdali Kosovo i to učinili mimo zakona i Ustava i rezolucija", poručio je Milentijević.

Prethodno su poslanici Riza Halimi i Srđan Spasojevih postavili pitanja, ali je predsednica parlamenta Slavica Đukić Dejanović kazala da će naknadno dobiti pisani odgovor.

Nakon što su poslanici LDP i DSS napustili skupštinsku salu, poslanik Srpske radikalne stranke Ljubomir Kragović rekao je da je Vlada u rasulu, da je četiri godine obmanjivala i varala srpski narod.

On je kazao da je predsednik Srbije Boris Tadić ,,izdajnik", ali da ipak želimo da nam Tadić bude predsednik, a ne Hašim Tači.

Na to je predsednica parlamenta opomenula Kragovića i navela da ne može predsednika Srbije da naziva izdajnikom.

Posle upozorenja, Kragović je kazao da se u Srbiji vodi ,,izdajnička politika na čelu sa Borisom Tadićem".

Kragović je pitao ministra prosvete i nauke Žarka Obradović kako će sporazum o priznanju univerzitetskih diploma pomoći građanima Srbije, a ministar je odgovorio da je svako rešenje, pa i to, u skladu sa Rezolucijom Saveta bezbednosti UN 1244 i interesima građana.

"Tim rešenjem pomažemo jednom broju građana iz raznih delova Srbije koji su završili fakultet u Prištini da na pravno legalan način poštujući Ustav bude priznato ono što su završili i da stečeno stanje iskoriste", kazao je Obradović.

U međuvremenu u parlament su došli i ministarka pravde Snežana Malović i ministar za zaštitu životne sredine Oliver Dulić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: