"Sporazum BG-PR će funkcionisati"

Ministar policije Ivica Dačić izjavio je da ne očekuje probleme u primeni sporazuma Beograda i Prištine o slobodi kretanja, čija primena počinje sutra.

Izvor: B92

Nedelja, 25.12.2011.

17:01

Default images

Kada je reč o ljudima prelazak administartivne linije sa Kosovom odvijaće se uz ličnu kartu i ulazno-izlaznog dokumenta sa određenim rokom važenja.

„Kada je reč o vozilima sa KS tablicama takođe će važiti ulazno-izlazni dokument, to znači i da je prolaz potpuno slobodan. Kada je reč o RKS tablicama tu je neophodno da se izvadi kao i do sada probna tablica jer te tablice nisu prihvatljive sa naše strane. Oznake KS su imale statusnu neutralnost“, rekao je Dačić.

Prema pisanju “Blica” 4.686 Srba sa Kosova već je zatražilo RKS tablice, što je za 400 odsto više nego pre potpisavanja sporazuma između Beograda i Prištine.

„Veliki broj Srba koji živi južno od Ibra imaju problem života u albanskom okruženju. Veliki broj njih je i do sada imao KS tablice. Ne vidim u tome ništa alarmantno“, dodao je Dačić.

Osiguranje vozila, samim tim i cena koja će se plaćati na administartivnim prelazima ne spada u nadležnost policije. Problem nastaje nakon saobraćajne nezgode odnosno kada treba naplatiti štetu. Naplata osiguranja prilikom prelaska s jedne teritorije na drugu počeće u ponedeljak na administartivnim prelazima Merdare i Končulj, a na Jarinju se primena sporazuma odlaže.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: