Diković postavljen na čelo VS

Predsednik Boris Tadić doneo je ukaz o postavljenju general-potpukovnika Ljubiše Dikovića za načelnika Generalštaba Vojske Srbije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.12.2011.

13:42

Default images

Za direktora (glavnog inspektora) Inspektorata odbrane Ministarstva odbrane postavljen je general-potpukovnik Aleksandar Živković, za komandanta Kopnene vojske brigadni general Milan Mojsilović, a za načelnika Uprave za ljudske resurse (J-1) Generalštaba Vojske Srbije pukovnik rečnih jedinica Petar Bošković.

U čin general-majora unapređen je brigadni general Danko Jovanović, u čin brigadnog generala pukovnici Vaso Grujić, Dejan Janković i Marijan Novaković.

Vanredno u čin general-majora unapređen je brigadni general Milan Mojsilović, a u čin brigadnog generala pukovnici Milomir Todorović i Miodrag Čolić, navodi se u saopštenju.

Radić: Kontinuitet u radu Vojske

Vojni analitičar Aleksandar Radić ocenio je da se može očekivati kontinuitet u radu Vojske Srbije.

"Vojska nikada ne sme da dozvoli da zavisi od pojedinca. To je sistem u kojem je svako zamenljiv, od običnog vojnika do generala na vrhu. Vojska se gradi tako da promene ne smeju da se odraze na njeno redovno funkcionisanje", rekao je Radić agenciji Beta.

Radić je rekao da je u vrhu vojske nastupilo vreme za generaciju rođenu 1960. godine i kasnije i izrazio uverenje da će se ona nastaviti i novim paketom ukaza koje će predsednik doneti povodom 15. februara - Dana državnosti i Dana Vojske Srbije.

On je dodao da je već neko vreme bilo moguće naslutiti da će generali Diković i Živković izbiti u sam vojni vrh, a da je samo bilo pitanje ko će od njih dvojice postati novi načelnik Generalštaba a ko direktor Inspektorata odbrane.

"Možemo očekivati kontinuitet a lični pečat koji će dati ljudi koji sada dobijaju pozicije, biće nešto o čemu možemo da pričamo sa vremenske distance, kada se afirmišu", rekao je Radić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: