Smenjen ambasador Japana u Zagrebu

Japanski ambasador u Hrvatskoj Joši Tamuru biće smenjen s funkcije zbog seksualnog napastvovanja jedne mlade Hrvatice zaposlene u ambasadi.

Izvor: B92

Petak, 09.12.2011.

11:53

Default images

Kako pišu japanski mediji, a prenosi agencija Hina, protiv ambasadora neće biti preduzimane kaznene mere.

Njegovo povlačenje s ambasadorskog mesta biće deo širih kadrovskih promena, koje će biti saopštene 20. januara sledeće godine, javila je japanska novinska agencija Kjodo.

Tamura je u aprilu 2010. godine imao "fizički kontakt" sa Hrvaticom koja je bila u dvadesetim godinama i bila sveže zaposlena u ambasadi.

Njih dvoje su se našli na zadnjem sedištu automobila u kojem su bili službenim poslom, rekli su izvori bez dodatnih objašnjenja, prenosi Hina.

Tamura, ambasador u Hrvatskoj od marta 2009. godine, posle toga je i dalje pokušavao da ostvari kontakt sa tom mladom ženom i ona je naposletku uložila žalbu zbog seksualnog zlostavljanja.

Zvaničnik japanskog Ministarstva spoljnih poslova je u januaru ove godine poslat da ispita njene navode i on je zaključio u izveštaju da je
ambasador zaista zlostavljao devojku.

Tamura je, kako navodi Hina, demantovao bilo kakav prekršaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: