Ubijeno 49 kurdskih pobunjenika

U napadima turske vojske, tokom dva dana ofanzive na većinski kurdskom jugu zemlje, ubijeno je 49 pobunjenika, saopštio Generalštab Turske.

Izvor: B92

Subota, 22.10.2011.

17:01

Default images

Turska je u sredu, nakon što su pripadnici Kurdistanske radničke partije (PKK) ubili 24 vojnika, otpočela ofanzivu protiv njih u kojoj učestvuje 10.000 vojnika u jugoistočnom delu Turske i preko granice u Iraku, preneo je AFP.

Vojska je saopštila da se ofanziva odvija prvenstveno u Turskoj, u provinciji Hakari, ali i u nekoliko područja na severu Iraka.

Vojni zvaničnici nisu saopštili koliki broj turskih vojnika je ušao u Irak, dok turski dnevnici izveštavaju da je reč o 1.500 do 2.000 vojnika i navode da je ofanziva usmerena na sedam baza PKK koje se nalaze na tursko-iračkoj granici.

Od 1984. godine, kada su kurdski pobunjenici uzeli oružje da bi se izborili za autonomiju, stradalo je na desetine hiljada ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: