Subota, 24.09.2011.

16:14

Dačić: Policija će oštro reagovati

Svako ko bude narušavao javni red i mir ili napadao policiju na "Paradi ponosa" biće suočen sa oštrom reakcijom snaga MUP-a, upozorio ministar Ivica Dačić.

Izvor: Tanjug

Default images

On je taj skup ocenio kao visoko rizičan, ali je naveo i da Srbija istovremeno trpi velike pritiske iz Evrope da "Parada ponosa" bude održana.

Zamenik premijera Ivica Dačić izjavio je u Ratini kod Kraljevu da se članovi vlade nisu izjašnjavali po pitanju održavanja Prajda zato što političari razmišljaju samo o svom rejtingu, umesto da se suoče s problemom.

"Održavanje 'Parade ponosa' je neminovnost kroz koju Srbija mora da prođe, a kad već mora da prođe kroz to, treba to što mirnije da uradimo", rekao je Dačić.

"Policija ne treba da bude sudija, već da štiti, a ako manifestacija bude održana, svako ko bude narušavao javni red i mir ili napadao policiju biće suočen sa oštrom reakcijom, jer policija više ne može da dozvoli da njeni pripadnici budu 'glineni golubovi'", naveo je ministar policije.

Dačić je rekao da nije na policiji da zabranjuje takve skupove, ni organizacije, jer Srbija ima Zakon o zabrani diskriminacije.

"Samo jaka Srbija može da bude velika"

Dačić se saglasio sa stavovima predsednika SAD Baraka Obame koje je on izneo u govoru pred UN po pitanju odnosa Izraela i Palestine i ocenio da bi "bilo jako lepo kada bi ti principi važili i za Kosovo".
Ivica Daèiæ u Ratini na manifestaciji 'Prijada' (Tanjug)
"Stav američkog predsednika je da rešenje ne može da se donese u UN ako se prethodno ne postigne dogovor između Izraelaca i Palestinaca. I na Kosovu treba da bude tako, ali problem je što je, pre nego što je dijalog završen, jedan deo međunarodne zajednice postupio drugačije", rekao je Dačić.

Dačić je naveo da bi za Srbiju važili slični principi kada bi ona bila jači saveznik SAD, ali da, pošto to očigledno nije, mora da vodi tešku borbu - s jedne strane za očuvanje Kosova, a sa druge, za očuvanje Srbije i srpskog naroda koji je ugrožen.

"Samo jaka Srbija može da bude velika, ne velika po teritoriji nego da se izbori da opet bude zemlja čija će se reč uvažavati", rekao je Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

13 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

18 h

Podeli: