Monstrum iz Mađarske nije Srbin

Srpsko ministarstvo inostranih poslova trvrdi da je osoba koja je zakopavala žive ljude u Mađarskoj sa dvoje pomagača makedonski državljanin, saznaje B92.

Izvor: B92

Petak, 12.08.2011.

09:50

Default images

I ambasada Srbije u Mađarskoj je potvrdila da osumnjičeni nije Srbin, a tu informaciju potvrdila je i mađarska policija.

Kako je javila Mađarska državna televizija MTV, zločin se dogodio u šumi ade Čepel, u južnom predgrađu Budimpešte. Istražni organi su na naznačenom mestu pronašli tri sveža leša i još tri ljudske lobanje, zakopane nekoliko meseci ranije.

"Dobili smo zvanično saopstenje mađarske policije da se ne radi o državljaninu Srbije. Grešku je napravio novinar koji je prvi razgovarao s mladićem koji je na volšeban način izbegao smrt", rekao je konzul Srbije u Budimpešti Milan Vukosavljević.

Prema nezvaničnim informacijama najverovatnije je u pitanju Makedonac, ali se njegov identitet još uvek istražuje.

Osumnjičeni su uhvaćeni za 24 sata, a pomenuti mladić, poreklom iz Rumunije, rekao je novinaru jednog lista da se radi o "Srbinu" koji je vise puta dolazio u njegovu kuću, takođe na Čepelu, što je i izazvalo zabunu.

Kako se navodi, monstruozno krivično delo otkrila je jedna od žrtava, mladić poreklom iz Rumunije, koji je uspeo da se iskopa iz rupe, ode do kuće i obavesti policiju.

Prema njegovim rečima, osumnjičenog, koji je u međuvremenu priznao krivicu, poznavala je cela porodica. Povremeno je dolazio, tražio manje sume novca na zajam i uredno ga vraćao, verovatno kako bi zadobio njihovo poverenje.
Prema navodima medija, tog dana Makedonac je pozvao rumunskog poznanika do popiju pivo kod jednog bračnog para beskućnika dublje u šumi, a posle nekoliko ispijenih flaša sve troje su napali mladića, vezali mu ruke na leđima i bacili ga u unapred iskopanu rupu.

Napadači su mu u međuvremenu uzeli bankarsku karticu i prisilili ga da oda pinkod, ali ih ni to nije sprečilo da počine zločin.

Mladić je nekako uspeo da se sam iskopa, zatim sukobi s tu ostavljenim psom kao stražarom, a onda odjurio u obližnju kuću. Usput je od nekolicine prolaznika zatražio mobilni telefon da javi policiji, ali niko, onako okrvavljenom i blatnjavom, nije želeo da mu pozajmi.

Masovna grobnica upućuje na zaključak da je ista metoda korišćena u više navrata.

Istragu o monstruoznom zločinu preuzeo je Nacionalni istražni biro (NNI), mađarska varijanta američkog FBI/ja.

Portparol NNI Laslo Barta je jedino saopštio da je pokrenuta istraga zbog krivičnog dela višestruko ubistvo, ali je odbio da kaže o koliko smrtnih slučajeva se radi. Prema saznanju "Mađar hirlapa" u toku je pretraga šume u kojoj se krivično delo dogodilo, jer je sasvim moguće da će biti pronađeno još leševa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

119 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: