Vuk Jeremić meta prevare na Tviteru

Na zahtev Ministarstva spoljnih poslova Srbije sa društvene mreže Tviter skinut je lažni profil registrovan pod imenom i punom funkcijom ministra Vuka Jeremića.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.07.2011.

14:53

Default images

U kabinetu ministra Jeremića za B92 kažu da su se direktno obratili Tviteru i kroz prepisku objasnili zašto traže uklanjanje „problematičnog“ profila.

"Žalili smo se, konkretno, na određene tvitove u kojima se pogrdnim imenima nazivaju strane diplomate sa kojima se ministar Jeremić sretao i na vulgarne postove“, rekli su za B92 u Jeremićevom kabinetu.

Kako su nam objasnili, problem je u tome što su se ti tvitovi pojavljivali kao zvanični postovi ministra spoljnih poslova Srbije i pored toga što Vuk Jeremić ima i svoj zvanični nalog.

Pozitivan odgovor Tvitera, koji inače ima mogućnost prijave i uklanjanja „problematičnih tvitova i profila“, stigao je prošle nedelje i u ministarstvu nam kažu da nisu istiniti medijski navodi da su tim povodom angažovali policiju i SBPOK.

Vuk Jeremić na Tviteru ima jedan svoj zvanični nalog, a pod istim imenom i sa njegovom fotografijom postoji još nekoliko naloga. Takođe na društvenoj mreži Fejsbuk pod imenom Vuk Jeremić postoji više profila, od kojih je samo jedan pravi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: