U nedelju protest SRS zbog Mladića

Radikali u nedelju uveče u Beogradu drže protestni skup zbog hapšenja haškog optuženika Ratka Mladića. Tražiće i smenu vlade i predsednika Srbije.

Izvor: B92

Petak, 27.05.2011.

01:01

Default images

Protest su zakazali za 19 časova u centru Beograda, ispred Doma Narodne skupštine. SRS je skup prijavila policiji i očekuje odobrenje.

Zamenik predsednika SRS-a Dragan Todorović najavio je da će radikali u narednom periodu u skupštini podneti zahtev za smenu vlade i predsednika Srbije Borisa Tadića zbog "brutalnog kršenja Ustava".

On je rekao da će za tu inicijativu radikali tražiti podršku DSS-a.

Dragan Todorović je pozvao "sve patriotski raspoložene građane" da na mirnom protestu izraze neslaganje sa potezima aktuelne vlasti i hapšenjem Mladića.

Protestni skup će biti održan pod nazivom "Saradnja sa Haškim tribunalom je izdaja Srbije".

Prethodno je potpredsednica SRS-a Gordana Pop-Lazić rekla da je na policiji da obezbedi da skup bude miran, a da radikali imaju pravo da pozovu ljude da se okupe i da kažu šta misle o hapšenju Ratka Mladića.

Radikali očekuju da MUP Srbije odobri taj skup, osim ukoliko "u Srbiji nije tajno uvedeno vanredno stanje", kaže Dragan Todorović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: