Nedelja, 17.04.2011.

12:13

Kritike: Marketinški cilj Nikolića

Dok naprednjaci podsećaju da je i pokojni Đinđić štrajkovao glađu, stranke vladajuće koalicije, ali i opozicone partije, osim DSS, osuđuju postupak Nikolića.

Izvor: B92, Dnevnik

Default images

Nekadašnji stranački kolega Tomislava Nikolića, zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Dragan Todorović ocenio je da cilj štrajka marketing.

"Ovo je posledni čin u političkom životu Tomislava Nikolića", rekao je Todorović. On je rekao da je siguran da su Nikolićevi potezi "već viđeni u seriji koju građani rado gledaju" i da će se završiti kao u seriji.

"Da mu je Srbija bila na prvom mestu on nikada ne bi napustio SRS i omogućio da se Srbija dovede u ovo stanje u kome je sada", rekao je Todorović za B92.

Bajatović: Politički pucanj u prazno

Potpredsednik SPS Dušan Bajatović izjavio je da su mitingaške akcije SNS velika markentiška kampanja kojom oni, koristeći i zloupotrebljavajući nezadovoljstvo građana ekonomskim stanjem, vode neprekidnu predizbornu kampanju, a štrajk glađu Tomislava Nikolića ocenio kao "politički pucanj u prazno".

On je za novosadski Dnevnik rekao da naprednjaci time prikrivaju očigledni nedostatak sopstvenog programa, a sve u uverenju da im takva politika doprinosi podizanju ugleda i rejtinga u narodu.

"Cela ova ne baš uspela predstava u znaku je 'pokazivanja mišića' radi ubeđivanja 'gledališta', odnosno birača, da su oni najjača i sigurno pobednička partija. Istovremeno, to je i ucena vlasti, jer naprednjaci insistiraju na prihvatanju njihovih uslova po svaku cenu", kazao je Bajatović.

On, inače, misli da Tomislav Nikolić štrajkom glađu i žeđu iznenadio i njegove pristalice i njegove protivnike, ali je taj postupak ocenio kao "politički pucanj u prazno", jer ne vidi u čemu je razlika da li će se izbori održati 18. decembra ili 15. januara?

Jeremić: Nemam razumevanja

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je, povodom štrajka lidera Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića, da nema "visok stepen razumevanja" za takav vid političke borbe.

"Niko ne spori da se danas u Srbiji suočavamo sa velikim problemima, unutrašnjim i spoljnim", rekao je Jeremić.
(FoNet)
Prema njegovim rečima, sa tim problemima se treba suočiti na racionalan način, "odgovorno i institucionalno".

"U međunarodnim odnosima se često nalazite u situaciji koju možete da smatrate izuzetno nepravednom i možete tome da pristupite tako što započente štrajk glađu i žeđu ispred zgrade Ujedinjenih nacija. Međutim, to vam sasvim sigurno neće doneti ostvarenje onoga što su vaši ciljevi", kazao je Jeremić.

Jovanović: Nikoliću brži jezik od pameti

Lider LDP Čedomir Jovanović je ocenio da je datum održavanja izbora na kome lider SNS Tomislav Nikolić insistira "besmislica i politička nemoć".

"Ako govorimo o datumu izbora onda sam taj 18. decembar nije odgovor na ključne probleme društva...Odgovor može da bude neki program, neka konkretna politika kako ćemo da rešimo probleme ", kaže Jovanović.
Èedomir Jovanoviæ (Beta)
"Zar je toliko vredna razlika između kraja decembra i polovine januara da bi on čitavo društvo izložio ovakvom maltretiranju", rekao je Jovanović za B92.

On je dodao da Nikolićeve stranačke kolege "plaču pored njega u kabinetu a izvan kabineta u razgovorima sa svima oko sebe govore da "ni sami ne mogu da razumeju čemu vodi ovakav potez".

"Previše puta smo polomili kičmu ovoj zemlji da bi to mogli da radimo i sada samo zbog toga što Nikolić ne zna šta će jer mu je brži jezik nego pamet", rekao je Jovanović.

On je ocenio da "neodgovorna politika koja prati i Nikolića i Tadića je otišla predaleko", i da se ne mogu više "mrcvariti" ljudi.

Kalanovićeva: Ne razumem

Potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović ocenila je nerazumnom odluku lidera naprednjaka Tomislava Nikolića da stupi u štrajk glađu i žeđu zahtevajući raspisivanje izbora.
Verica Kalanoviæ (FoNet)
"Mislim da odluka Tomislava Nikolića nije razumna i da takva vrsta pritiska u političke svrhe ne odgovara ozbiljnim ljudima", rekla je Kalanović novinarima.

Ona je kazala da Nikolića smatra ozbiljnim, ali da ne razume razlog zbog kojeg se odlučio na takav korak.

Kalanović je rekla da niko nema legitimno pravo na političke ucene i da je potez Nikolića jedan od načina da opozicija skrene na sebe pažnju javnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: