Osuđen bivši direktor Puteva Srbije

Bivši direktor Puteva Srbije Branko Jocić osuđen je danas na dve godine zatvora zbog zloupotreba u tom preduzeću.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.01.2011.

13:55

Default images

Kako je izjavila portparol Prvog osnovnog suda Ivana Ramić presuda je izrečena u prvostepenom postupku a i okrivljeni i tužilaštvo imaju pravo žalbe o kojoj će odlučivati Apelacioni sud.

Suđenje bivšem direktoru Javnog preduzeća Putevi Srbije počelo je 7. jula 2009. godine, a on je bio optužen za falsifikovanje službene isprave i prekoračenje budžeta tog preduzeća za 200 miliona evra.

Po optužnici Jocić je falsifikovanjem dokumentacije umanjio ukupan iznos potrošenih sredstava JP Putevi Srbije u 2004. godini za oko 12,5 miliona evra, u 2005. za oko 86 miliona, a u 2006. budžet tog preduzeća prekoračio za 100 miliona.

Na početku suđenja Jocić je rekao da ne zna za razlike u ciframa koje se odnose na planirana i potrošena sredstva navedena u optužnici i da na veštačenju nisu uzeti u obzir troškovi za neplanirane situacije - poplave, klizišta ili mostove.

Jocić je kazao da je kompletnu dokumentaciju o sredstvima utrošenim na neplanirane situacije dostavio MUP-u Srbije, kao i da je za sve poslovne poteze u preduzeću imao saglasnost tadašnjih resornih ministara i Vlade Srbije.

Za falsifikovanje službene isprave predviđena je kazna zatvora do pet godina, a za prekoračenje sredstava iz budžeta do jedne godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: