Diplomatska izvinjenja Italiji

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić rekao da žali zbog incidenata huligana iz Srbije u Đenovi. Ambasadorka Srbije u Rimu izvinila se Italiji.

Izvor: FoNet, Beta

Sreda, 13.10.2010.

13:11

Default images

Vuk Jeremić razgovarao je sa italijanskim šefom diplomatije Frankom Fratinijem o incidentima u Đenovi, potvrđeno je u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije.

Jeremić se izvinio zbog nereda tokom fudbalske utakmice Italija-Srbija u Đenovi i naveo da Vlada Srbije, kad bude utvrdila ko je odgovoran za nerede, neće oklevati da primeni radikalne mere protiv njih.

Šef diplomatije Srbije Vuk Jeremić rekao je da žali i zbog toga što se ovakav nesrećni incident dogodio u zemlji kao što je Italija, s kojom je Srbija veoma povezana i koja je veliki pobornik evropskih aspiracija Srbije, prenela je ANSA.

Franko Fratini rekao je Jeremiću da su italijanska vlada i javno mnenje veoma razočarani i ogorčeni zbog "ozbiljnih i neprihvatljivih incidenata koje su izazvali radikalni srpski navijači. Italijanski ministar je u izjavi za medije rekao i da treba da bude sramota "kriminalce koji su dali povod za sukobe, a ne zemlju koja je izašla iz teškog perioda i koju (Italija) podržava na putu ka Evropskoj uniji".

Fratini je rekao i da jučerašnja epizoda pokazuje da je reč "o osobama koje su opasne za Srbiju, Italiju i Evropsku uniju".

Stidimo se i izvinjavamo, izjavila je ambasadorka Srbije u Italiji Sanda Rašković- Ivić, povodom nereda u utorak uveče u Đenovi.

Ove siledžije ne predstavljaju osećanja i ponašanja srpskog naroda, rekla je ona u Beogradu, komentarišući nerede, koji su doveli do prekida fudbalske utakmice Italija-Srbija.

Izveštaj vlade u parlamentu

Italijanska vlada podneće parlamentu izveštaj o navijačkim neredima koji su se sinoć dogodili u Đenovi na fudbalskoj utakmici Italija-Srbija, javila je agencija Ansa.

Kako prenosi ova agencija, pored 17 uhapšenih navijača iz Srbije, sinoć je u Đenovi uhapšen i jedan italijanski navijač iz tog grada, star 18 godina, koji je uhvaćen sa drvenom palicom. On je posle hapšenja policiji rekao da je palicu nosio da bi se odbranio od srpskih navijača.

Kako je javila italijanska agencija, policija je privela ukupno 138 huligana, od kojih je 17 zadržano u pritvoru, 35 je pušteno na slobodu, a ostali se još ispituju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: