Klintonova pohvalila rad policije

Državna sekretarka SAD Hilari Klinton odala je priznanje hrabrosti srpske policije, koja je u nedelju u Beogradu osigurala bezbednost učesnika Parade ponosa.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 12.10.2010.

19:32

Default images

Na zajedničkoj konferenciji za štampu nakon susreta sa predsednikom Srbije u Beogradu, Klintonova je rekla da su snage reda demonstrirale podršku pravima svih.

Predsednik Srbije Boris Tadić kazao je da je država pre dva dana pokazala da deli evropske vrednosti zaštite identiteta svakog pojedinca.

Državna sekretarka SAD Hilari Klinton rekla je da je zahvalna Vladi Srbije što je opredeljena za zaštitu ljudskih prava svih građana.

"Posebno bih pohvalila hrabrost policije koja je obezbeđivala red na Paradi ponosa u nedelju. To nije bilo lako i mi smo gledali kako policija obezbeđuje poštovanje prava svih", rekla je Klintonova na zajedničkoj konferenciji za novinare posle razgovora s predsednikom Srbije Borisom Tadićem.

I predsednik Srbije Boris Tadić se u obraćanju javnosti osvrnuo na događaje u Beogradu od pre dva dana.

Jedino štiteći prava svakog pojedinca i njegov identitet, možemo odbraniti temelje demokratije, imati slobodno i prosperitetno društvo, rekao je predsednik Tadić.

U Beogradu je u nedelju održana prva Parada ponosa uz učešće više od hiljadu osoba, a protivnici te manifestacije izazvali su nerede i incidente u kojima su na meti huligana mahom bili pripadnici policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: