Subota, 25.09.2010.

18:50

Najbrži električni automobil u BG-u

Prvi automobil na električnu energiju "Tesla roudster" stigao je u Beograd, u okviru promotivne turneje.

Izvor: B92

Default images

Mali električni sportski automobil napunio je specijalne baterije ispred Skupštine grada, na posebnim punjačima koje je Elektrodistribucija Beograd dobila od nemačke kompanije RWE, koja je i inicijator ove turneje.

Organizator turneje i vlasnik elektromobila, nemačka energetska kompanija RWE, bavi se proizvodnjom, distribucijom, prodajom i snabdevanjem električnom energijom i plinom.

"Tesla roudster" je jedini automobil na svetu koji obezbeđuje vrhunske performanse a da ne zagađuje životnu sredinu.

Svoj put, ovaj automobil sutra nastavlja ka Nišu, a plan je da posle 4.000 pređenih kilometara stigne u Istanbul.

“’Tesla’ je verovatno najspektakularniji, najmoćniji i najbrži auto na struju na tržištu. Dostiže maksimalnu brzinu od 220 kilometara na sat, a ubrzanje je fantastično, od 0 do 100 postiže za 3.7 sekundi”, objašnjava Loa Jork iz kompanije RWE.

“Nikola Tesla je učinio sjajne stvari za električnu energiju, ‘Tesla roudster’ čini to isto. Cena je ključni faktor, košta preko 100 000 evra. Može se kupiti svuda u svetu, imate samo različite tipove kablova za punjenje, u suštini možete da ga vozite po celom svetu”, objašnjava on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: