Redžepi:Rezolucija olakšava dijalog

Rezolucija usaglašena sa EU olakšaće dijalog o stvarima od zajedničkog interesa za Beograd i Prištinu, kaže ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi.

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 08.09.2010.

19:57

Default images

Redžepi je naveo da Priština ostaje pri stavu da taj dijalog može biti vođeni jedino na nivou dve nezavisne države.

A kosovski politički analitičar i univerzitetski profesor Behljulj Bećaj ocenio je da je saglasnost o predlogu nove rezolucije između Evropske unije i Srbije "pomoć da se Srbija ne ponizi".

"Realno mislim da je rezolucija sa značajnim promenama dokaz da je postignuta izvesna saglasnost da se Srbija ne ponizi u potpunosti, uvažavajući delove njene rezolucije ali i promene koje su suštinski promenile sadržaj prvobitnog predloga", rekao je Bećaj.

On smatra da ovaj dogovor ne treba da se prihvati kao poraz Srbije, već dokaz da je međunarodna zajednica usaglasila stavove da podrži Srbiju da u predstojećem dijalogu sa Kosovom postigne maksimum interesa Srbije kao države i Srba kao stanovnika Kosova.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije danas je, na osnovu odluke Vlade Srbije, dostavilo Generalnoj skupštini UN redefinisani predlog rezolucije o Kosovu, usaglašen sa Evropskom unijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: