Štrajk glađu zbog smene

Bivši direktor policije RS Dragomir Andan počeo je danas štrajk glađu ispred prostorija OHR-a u Banjaluci zbog smenjivanja 2007.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.08.2010.

12:54

Default images

On zahteva da visoki predstavnik u BiH Valentin Incko još jednom preispita sve okolnosti njegovog smenjivanja 2007. godine.

Bivši direktor RS istakao je i transparent na kojem piše: "Hoću da živim kao svi normalni ljudi".

Bivši visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak smenio je Andana 10. jula 2007. godine, optužujući ga da je član mreže podrške haškom optuženiku Radovanu Karadžiću.

Andan je tada smenjen sa mesta direktora policije RS, oduzeti su mu lični dokumenti, zabranjen mu je rad u državnim organima uprave, kao i izlazak iz BiH.

Bivši direktor policije RS naveo je da se 14 puta obraćao visokim predstavnicima otkako je smenjen, ali da je samo tri puta dobio odgovor da se nisu stekli uslovi za pomilovanje.

Andan je još kazao da ima lične dokumente Srbije, ali da nema nameru da beži iz BiH.

"Neću da bežim, nevin sam, nemam se čega plašiti", istakao je on, dodajući da je pre desetak dana iz kancelarije OHR-a poslednji put dobio odgovor da visoki predstavnik "nije u mogućnosti da s njim razgovara".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: