Uskoro istraga protiv Bojovića

Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal trebalo bi uskoro da podnese zahtev za sprovođenje istrage protiv Luke Bojovića, piše "Politika".

Izvor: B92

Petak, 27.08.2010.

10:24

Default images

Istraga protiv njega bi trebalo da bude pokrenuta zbog sumnje da je učestvovao i naredio nekoliko ubistava u Beogradu.

Zahtev će po podnošenju biti dostavljen istražnom sudiji Specijalnog suda koji bi, ukoliko se Bojović ne odazove pozivu, mogao da naloži raspisivanje poternice za njim.

Zahtevom za sprovođenje istrage Bojović će se, prema nezvaničnim informacijama, teretiti za ubistvo Branka Jevtovića Jorge, pokušaj ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka, kada su poginuli njihovi telohranitelji Dejan Živančević i Milutin Jovičić.

Prema istim informacijama, „inicijalna kapisla” za podnošenje zahteva bila je izjava koju je Sretko Kalinić u zagrebačkoj bolnici, u kojoj je bio po hapšenju, dao zameniku srpskog tužioca za organizovani kriminal.

Bojoviću, inače, ovo neće biti prvo pojavljivanje pred sudom. Zbog optužbi za nedozvoljeno posedovanje oružja i falsifikovanje dokumenata, 2007. godine, odgovarao je pred tadašnjim Okružnim sudom u Beogradu. Odlukom sudskog veća ovog suda, Bojović je osuđen na godinu i po dana zatvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: