BG: DSS kritikuje gradsku vlast

Predsednik GO DSS-a Andreja Mladenović kaže da je aktuelna gradska vlast, za prethodne dve godine, svojim delovanjem dovela do brojnih problema.

Izvor: B92

Sreda, 25.08.2010.

16:11

Default images

Kako je naveo, vlast je dovela do problema u oblasti urbanizma, legalizacije i saobraćaja, preterano se zadužila i omogućila poskupljenje komunalnih usluga.

Mladenović je istakao da je takvo stanje posledica nesposobnosti vladajuće nomenklature u Beogradu, koje će imati pogubne efekte i na buduće generacije.

Ozbiljan problem je u prilivu sredstava u budžet, a grad je svojim nefunkcionisanjem doprineo takvoj situaciji, rekao je Mladenović i podsetio da je od stupanja na snagu Zakona i izgradnji izdata samo jedna građevinska dozvola.

"U finansijskom smislu grad ima planiran deficit više od 19 milijardi dinara, a uzimaju se krediti za koje se ne zna na koji će način biti vraćani", naglasio je Mladenović.

"Samo na novi most preko Ade Ciganlije, gradska vlast već je povukla 223 miliona evra kredita, a koja nisu obuhvatila pristupne saobraćajnice, što prevazilazi normalne okvire", istakao je Mladenović.

Takođe, kako je naveo, od donošenja novog Statuta grada, pre godinu dana, nije donet nijedan urbanistički plan za prigradske opštine.

Kada je reč o legalizaciji objekata na teritoriji Beograda, većina podnetih zahteva, kojih ima na stotine hiljada, još nije ni zaveden, kazao je Mladenović.

"Pogubna je odluka da se posao legalizacije sa 17 opština prebaci u jedan centar, što je dovelo do zatrpanosti gradskih službi iz koje se ne vidi izlaz", ukazao je Mladenović.

On je naveo da je funkcionisanje saobraćaja u gradu nepovoljno i upozorio građane da ih od septembra očekuje potpuni kolaps.

Takođe, kako je naveo, u saobraćaj je uključen manji broj autobusa Javnog gradskog prevoza, pa se na udaljenim tačkama grada, kao devedesetih, prevoz čeka više i od sat vremena.

Javna komunalna preduzeća pored najavljenog novog poskupljenja u proteklih šest meseci već su povećala plaćanje svojih usluga za 20 odsto, što predstavlja ozbiljan problem za građane prestonice, istakao je Mladenović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: