Sukob vojske i narkobande u Meksiku

Najmanje 12 naoružanih osoba je ubijeno, a tri vojnika su ranjena u razmeni vatre između vojske i narko-bande u meksičkoj državi Durango na severu.

Izvor: B92

Petak, 13.08.2010.

12:04

Default images

Anonimni telefonski poziv upozorio je na prisustvo naoružane grupe na farmi u predelu Santjago Papaskvara.

Vojnike koji su došli na lice mesta dočekala je pucnjava, u kojoj su ranjene tri osobe, dok je 12 napadača stradalo, saopštila je vojska.

Talas nasilja naročito je prisutan na severu zemlje, zbog sukoba između narko-kartela u kojima je više od 28.000 osoba ubijeno od decembra 2006. godine, od dolaska na vlast predsednika Felipea Kalderona.

On je pokrenuo borbu za uništenje narko-kartela raspoređujući 50.000 vojnika u najkritičnijim oblastima, prenose agencije.

Podrška savezne vlade borbi Kalderona protiv droge nije dovoljna, jer većinu saveznih država vode guverneri koji ne pripadaju vladajućoj partiji Kalderona.

U poslednje vreme političari, među kojima je i bivši predsednik Vinsent Foks, predlažu legalizaciju trgovine drogom, što bi navodno srušilo cene i nelegalnu trgovinu učinilo manje profitabilnom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: