"Blic": Pravi rat oko "Jugohemije"

Miroslav Mišković, vlasnik "Delta holdinga", osporava Milki Forcan vlasnički udeo u preduzeću "Jugohemija", tvrdi za "Blic" blizak prijatelj porodice Forcan.

Izvor: B92

Sreda, 21.07.2010.

00:18

Default images

Prema njegovim rečima, Milka Forcan "ima 40 odsto u 'Jugohemiji', što negira Miroslav Mišković.

Sam Mišković je, tvrdi izvor "Blica", vlasnik 51 odsto "Jugohemije". Forcanova je, priča sagovornik "Blica", dobila akcije "Jugohemije" od Miškovića, jer je 18 godina radila kod njega.

Nesuglasice i sukob između Miškovića i Forcanove, prema njegovim navodima, počeli su oko Luke Beograd pre dve godine. Bila je, navodno, protiv te kupovine. Protivila se, navodno, velikom širenju poslovanja i u početku sukob je tinjao da bi rezultovao razlazom.

"Tada je Mišković počeo da joj osporava vlasništvo nad 'Jugohemijom', iako joj je sam dao 40 odsto akcija", kaže izvor "Blica".

Naš izvor tvrdi i da je Branko Forcan, muž Milke Forcan, vlasnik dela akcija "Delta holdinga", i da "on sada te akcije potražuje".

"Nesuglasice između Branka Forcana i Miškovića stare su gotovo deceniju. Forcan je kao ekonomista bio jedan od prvih četvoro zaposlenih u 'Delti'. Proširio je poslove trgovine drvetom na međunarodno tržište, usled čega je dve-tri godine nakon osnivanja ovog preduzeća od Miškovića i dobio akcije tadašnje 'Delte'. Vrednost akcija rasle su sa širenjem firme. To su sada akcije 'Delta holdinga'. I sada ih potražuje", priča izvor "Blica".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: