Jadranka Šešelj nije ni ispitana

Policija nikada nije ispitivala Jadranku Šešelj u vezi s navodima da je iz Haga od svog supruga donela spisak za likvidaciju, saznaje B92.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.07.2010.

16:24

Default images

Novinar nedeljnika "Vreme" Dejan Anastasijević rekao je da sumnja da je svojevremeno Šešeljeva supruga iz Haga donela spisak za likvidaciju na kojem je bilo i njegovo ime.

U to vreme, policija nije znala da postoji lista na kojoj je bio Dejan Anastasijević. Tri godine posle i dalje nerešenog bombaškog napada na Dejana Anastasijevića, slučaj je ponovo aktuelan.

Nakon navoda o nameri Vojislava Šešelja da ubije Tomislava Nikolića, iz inostranstva se oglasio i Anastasijević koji ponavlja svoje tvrdnje da je organizator i napada na njega lider radikala.

On ne odustupa od svojih tvrdnji i kaže da su ga na opasnost upozorili i predstavnici Haškog tribunala iz Službe za zaštitu svedoka, koji su došli u Beograd da bi mu rekli da postoji spisak za likvidaciju na kojem je i njegovo ime.

Anastasijeviću nije jasna izjava minsitra policije Ivice Dačića da za to operativci nikada nisu našli nikakve dokaze.

“Ja ne znam da li se ministar precizno izrazio, da li su u pitanju dokazi ili saznanja. Trebalo bi da imaju saznanja i od Haškog trinubunala, mene su upozorili iz Službe za zaštitu svedoka, samo su rekli da je spisak došao u Beograd i da treba da se čuvam", kaže Dejan Anastasijević.

“Nisu mi rekli da li su podaci o tom spisku preneti MUP-u Srbije, na čijem je čelu tada bio Dragan Jočić”, objasnio je on. I dok Anastasijević smatra da bi na razgovor trebalo pozvati Jadranku Šešelj i Šešeljevog telohranitelja kojem je ona donela spisak, B92 saznaje da supruga lidera radikala u policiji nikada nije bila ispitivana.

U to vreme, do operativaca nije stigao ni spisak za likvidaciju koji je, kako kaže Anastasijević, iz Haga poslao Vojsilav Šešelj.

I njegov kolega iz nedeljnika “Vreme”, Filip Švarm, smatra da je neverovatno da policijska istraga još uvek nema nikakvih rezultata o tom napadu.

“Ja razumem da policija ne govori šta radi, ali bih voleo da li znam da li rade na tom slučaju, jer dok god govore da ne znaju, stičem utisak da to tone u zaborav”, kaže Švarm.

14. aprila 2007. na prozor stana Dejana Anastasijevića postavljene su dve bombe kašikare.

Usled detonacije, oštećen je prozor spavaće sobe, fasada, kao i putnička vozila, koja su se nalazila na ulici ispred zgrade.

Druga bomba nije eksplodirala.

U vreme eksplozije, Anastasijević je bio u stanu sa suprugom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: