Mrkonjić: Radovi za 10-ak dana

Radovi na deonici Ub-Lajkovac autoputa Beograd-južni Jadran počeće za deset dana, izjavio je ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić.

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 04.07.2010.

00:04

Default images

Vrednost posla iznosi oko 73 miliona evra, a na izgradnji deonice radiće konzorcijum domaćih firmi u kojem su Preduzeće za puteve "Beograd", beogradski "Planum" i "Putevi Užice".

Prema rečima ministra infrastrukture Milutina Mrkonjića, na toj deonici će biti izgrađeno 12 mostova, za šta će biti angažovano više od 1 000 radnika.

“Dužina je kao što znate 12,5 kilometara, ukupna vrednost radova je negde oko 73 miliona evra. Konzorcijum naših preduzeća čine sva naša preduzeća i lokalna preduzeća koja rade u ovom kraju ovde”, podsetio je on.

“I ono što je možda još važnije, spremnost građana ovog kraja da u realizaciji tog projekta učestvuju maksimalno korektno, pre svega u pružanju usluga onima koji rade eksproprijaciju. Ja se zato zahvaljujem građanima što su razumeli ono što mi sada ovde radimo i što su pružili maksimalnu pomoć ljudima koji su na terenu radili. Na ovom mestu građenje počinje u toku iduće nedelje, tačan termin ćete znati”, rekao je Mrkonjić.

Ta lokacija je, prema rečima državnog sekretara Ministarstva za infrastrukturu Jovice Zarkule, izabrana za početak radova jer je tu eksproprijacija zemljišta bila najjednostavnija.

Zarkula je dodao da će konzorcijum kao podizvodjače radova uključiti lokalna preduzeća, što će doprineti oživljavanju tog kraja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: