Sreda, 16.06.2010.

22:42

"Politika":Bez obaveštenja iz VAC-a

Članovi UO "Politike" nisu zvanično obavešteni o nameri kompanije VAC da se odrekne vlasništva u toj medijskoj kući, kaže za B92 predsednica UO Sonja Liht.

Izvor: B92, FoNet

Default images

Ona je rekla da je na sednici Upravnog odbora bilo reči o najavama iz VAC-a, o čemu su se članovi tog tela do sada informisali isključivo iz medija.

Lihtova kaže da su do članova UO stigle informacije o navodnom povlačenju VAC-a iz dve velike medijske kuće u Bugarskoj, što se može povezati s finansijskim problemima koje je u medijima izazvala ekonomska kriza.

"Takav jedna potez kao što je razvrgavanje ugovora o suvlasničkom odnosu je, pretpostavljam, jedan dugačak i komplikovan proces. Prema tome, mi očekujemo da će u skladu sa dobrim poslovnim običajima 'Politika AD' dobiti i zvanično obaveštenje, mora da ga dobije, osim ako ovo nije samo neka vrsta kampanje VAC-a koja nema veze sa njihovim istinskim namerama. Ne verujem da je to slučaj jer ne mislim da bi jedna ozbiljna kompanija tako nešto učinila", kaže Lihtova.

Podsetimo, prema za sada nezvaničnim informacijama nemački Vac je najavio povlačenje iz poslova u Srbiji, nezadovoljan zbog finansijskih gubitaka i javnih kleveta koje su ih povezale sa podzemljem, ali i neefikasnosti domaćih institucija i korupcije.

Istovremeno, nezvanično se može čuti da kompanija ne namerava u potpunosti da odbaci svoje posede u Srbiji, već samo vlasništva u "Politici", kako bi joj bilo dozvoljeno da u potpunosti preuzme "Novosti".

Bradić: Isključivo ekonomski razlozi

"Najava kompanije VAC da se povlači iz Srbije i da će prodati svoje akcije u listovima 'Politika' i 'Dnevnik' ne bi trebalo da uzdrma medijsku scenu Srbije", izjavio je ministar kulture Nebojša Bradić.

On je za "Novosti"ocenio da iza ovakve najave VAC-a vidi isključivo ekonomske razloge.

Bradić je naveo da nije neuobičajeno to što kompanije, ukoliko ne ostvare deo planirane ekonomske politike, odlaze na druga tržišta. Prema njegovim rečima, VAC Ministarstvu kulture nije predočio bilo kakve primedbe koje bi upućivale da imaju probleme u poslovanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: