Suspendovana zbog kašnjenja rešenja

Suspendovana službenica leskovačkog Centra za socijalni rad koja je kasnila u donošenju rešenja za socijalnu pomoć i protiv nje je pokrenut postupak za otkaz.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 14.06.2010.

15:21

Default images

Rešenje se odnosilo na pomoć Petru Stankoviću čija je majka nedavno umrla, kako on tvrdi, od gladi.

U saopštenju direktorke Centra Snežane Milojković navodi se da je odluka doneta na osnovu naloga Ministarstva rada i socijalne politike, koje je zahtevalo da se utvrdi odgovornost zbog propusta u radu i da se odgovorni najstrože kazni.

Beti je nezvanično rečeno u tom centru da je rok za donošenje rešenja o dodeli materijalne pomoći ili odbacivanje zahteva mesec dana, a da je Stanković, iz Dobrotina, čekao oko tri meseca.

U tom periodu, odnosno, 5. juna, umrla je njegova majka Vidosava (80), a Stanković je za B92 izjavio da je umrla od gladi jer on i njegova majka nisu imali od čega da žive. Stanković za tu tvrdnju nije imao potvrdu lekara.

Direktorka Milojković nije želela da saopšti ime suspendovane, dugogodišnjeg službenika Centra za socijalni rad.

"Direktorka kriva zbog kašnjenja rešenja"

Radnica leskovačkog Centra za socijalni rad, koja je po nalogu direktorke suspendovana zbog navodnog kašnjenja rešenja o socijalnoj pomoći porodici Stanković iz Dobrotina, tvrdi da nije ona kriva već direktorka Snežana Milojković.

“Sve sam zajedno sa pravnikom uradila u zakonskom roku i predala direktorki koja je više od mesec i po dana u fioci držala predmet. Zbog neke lične netrpeljivosti prema meni nije želela da potpiše potpuno urađen predmet u kome sam objasnila da porodica Stanković ima pravo da dobije pomoć. Pored zavedenih datuma na predmetu imam i svedoke da je to tako urađeno“ , kazala je za B92 suspendovana radnica i najavila da će sve obelodaniti sutra, kada u Leskovac dođe inspekcija nadležnog ministarstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: