Dinkić: 100 miliona evra u sport

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić kaže da će država uložiti 100 miliona evra u izgradnju i obnavljanje sportskih objekata, uključujući i 10 fudbalskih stadiona.

Izvor: B92

Petak, 04.06.2010.

17:47

Default images

Dinkić je danas obišao radove na izgradnji srpske Kuće fudbala u Staroj Pazovi.

On je rekao da je Vlada odluku o ulaganju u sportske objekte donela juče, da bi pomogla građevinsku industriju koja ima teskoće od početka svetske ekonomske krize.

"Na osnovu tog programa pomoći, gradiće se i bolnice, škole, ali i sportski objekti jer je najbolje ulagati tamo gde postoji najveća društvena korist", rekao je Dinkić novinarima.

Dinkić je objasnio da je, između ostalog, cilj da svi prvoligaši u Srbiji ispunjavaju uslove Evropske fudbalske unije (UEFA) što podrazumeva i postavljanje reflektora da bi utakmice mogle da se igraju noću.

Ministar ekonomije je najavio ulaganja u stadione u Subotici, Novom Sadu, Zrenjaninu, Kragujevcu, Požarevcu, Čačku, Smederevu, Kruševcu i Nišu.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić je izjavio da ipak još nije definisano koji će se stadioni rekonstruisati, pošto postoji nekoliko dilema.

Karadžić je rekao i da se nada da će FSS - po završetku izgradnje nacionalnog fudbalskog centra u Staroj Pazovi što očekuje najkasnije u novembru - moći da uloži i u druge infrastrukturne projekte.

Dinkić je rekao i da u 100 miliona evra koji će biti izdvojeni za sportske objekte računa i novac predviđen za obnovu bazena i dvorana, te za izgradnju nekih novih objekata, poput hale u Nišu za rukometno Evropsko prvenstvo.

Gradilište Kuće fudbala danas je obišla i fudbalska reprezentacija Srbije o čemu možete čitati na specijalu B92 posvećenom svetskom prvenstvu u fudbalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: