Isplata stare devizne štednje

Isplata obveznica serije A 2010, emitovanih po osnovu stare devizne štednje, počinje danas.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.05.2010.

09:38

Default images

Isplata će se vršiti preko banaka u kojima se vode računi vlasnika ovih hartija od vrednosti, saopšteno je iz pres službe NBS.

Sredstva za isplate dospelih obveznica obezbeđena su u budžetu Republike Srbije, a isplata se vrši u evrima ili na zahtev vlasnika u dinarskoj protivvrednosti, u visini iznosa registrovanog na pojedinačnim vlasničkim računima.

Istovremeno, vlasnici, koji do sada to nisu učinili, mogu naplatiti i dospele obveznice iz prethodnih godina, dodaje se u saopštenju.

Pravnim i fizičkim licima, koji su obveznice stekli u procesu trgovanja, sredstva na njihove namenske novčane račune preneće Centralni registar depo i kliring hartija od vrednosti a.d. Beograd, preko članova koji vode vlasničke račune zakonitih imalaca obveznica.

Štediše koje još nisu izvršile konverziju svoje devizne štednje u obveznice mogu to učiniti na šalterima banaka kod kojih je položena štednja, odnosno, koje servisiraju štednju banaka u likvidaciji i stečaju, navodi se u saopštenju.

Konverzija devizne štednje i isplata dospelih obveznica štedišama Jugobanke Kosovska Mitrovica vrši se preko "Eurobank EFG" Beograd, u skladu sa Uredbom Vlade Srbije, od 6. aprila 2004. godine.

Donosioci materijalnih obveznica SRJ i kupona sa tih obveznica, mogu ih naplatiti na šalterima banaka koje su imale ''staru'' deviznu štednju, u rokovima dospeća - 1. jul i 28. decembar ili obveznice SRJ - serije B mogu zameniti u elektronske obveznice Republike Srbije.

Sve informacije u vezi sa konverzijom i isplatom obveznica mogu se dobiti u Narodnoj banci Srbije - svakog radnog dana, od devet do 16 časova, na sledeće brojeve telefona 011/ 333-8164; 333-8183; 333-8181 i 333-8165, kao i preko Informativnog centra NBS na telefon - 0800 -111-110.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: