Nedelja, 30.05.2010.

10:38

Video nadzor na jezerima na Zlataru

Zlatarsko, Uvačko i Radoinjsko jezero biće uskoro pokriveni sa pet sistema za video nadzorom kako bi se sprečilo zagađivanje jezera i odvratile ribokradice.

Izvor: B92

Default images

Kamere će moći da snimaju i noću, pa će ribokradice koje su potezale i oružje na čuvare, biti pod stalnom kontrolom.

To će doprineti i rigoroznijoj kontroli zagađivača jezera i njihovih obala. Samo tokom aprila ribočuvari su zaplenili 20 mreža koje koriste ribokradice. Pored oduzimanja mreža, njima prete zatvorska i novčana kazna do milion dinara.

"Osam stalno zaposlenih lovočuvara i desetak volontera nisu ni fizički u stanju da pokrivaju sve kutke specijalnog rezervata sa tri jezera koja sada zahvata preko 7. 500 hektara", rekao je koordinator čuvarske službe rezervata Nebojša Popović.

Postavljane sistema video nadzora jedini je način da se stane na put ribokradicama.

Oni neretko, da bi pobegle poterama, naneoružanim čuvarima prete pištoljima a poslednji takav incident dogodio se sredinom maja na gornjem delu Uvca. koji pripada opštini Sjenica.

U jednoj od zaplenjenih mreža ribokradica nedavno je pronađen i sedam kilograma tešak primerak mladice, zaštićene vrste kojaje pod stalnom zabranom lova a u Srbiji je registrovana u svega nekoliko tokova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: