Novi Sad: Završen protest u zatvoru

Pritvorenici novosadskog zatvora obustavili su protest, posle pregovora sa vršiocem dužnosti Uprave zatvora i apelacionog suda, saznaje B92.

Izvor: B92

Nedelja, 23.05.2010.

09:34

Default images

Prema rečima Zorane Vučićević iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, pritvorenicima je obećano da će se ubrzati proces reševanja slučajeva.

Sporo rešavanja slučaja je jedan od glavnih razloga protesta pritvorenika novosadskog zatvora. Tokom protesta nije bilo incidenata.

"Razgovori delegacije pritvorenika, vršioca dužnosti predsednika Apelacionog suda i vršioca dužnosti upravnika novosadskog zatvora su završeni na zadovoljavajući način za sve strane. Pritvorenici se nisu ni u jednom trenutku žalili na rad uprave zatvora, već su nezadovoljni radom suda. Posle pregovora u kojima je, vrlo je bitno da naglasimo - nije bilo nikakvih incidenata, nikakvog nasilja, ničega, jedan vrlo civilizovani razgovor. Pritvorenici su dobili obećanje da će sada posle malog zastoja, slučajevi biti rešavani brže, te su se zadovoljni vratili u svoje ćelije", kaže Zorana Vučićević, Savetnica za odnose za medije Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Sinoć je u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija rečeno da u novosadskom zatvoru nije došlo do pobune već do "protesta pritvorenika koji su nezadovoljni dugim sudskim postupcima".

Novosadski zatvor projektovan je da primi 300 ljudi, a prema različitim izvorima u njemu trenutno ima oko 600 zatvorenika i pritvorenika.

Pritvorenici tvrde da se rešenja o produžetku pritvora donose olako, a ogorčeni su i na sudove što se zbog reizbora sudija i reorganizacije mreže sudova njihovi slučajevi sporo rešavaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: