Sreda, 19.05.2010.

16:31

Pajtić poziva Žabalj na glasanje

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić je pozvao građane opštine Žabalj da u nedelju izađu na birališta i glasaju na vanrednim pokrajinskim izborima.

Izvor: B92, Tanjug

Default images

Pajtić ocenjuje da uspeh kandidata DS-a i LSV-a u prvom krugu izbora dokazuje podršku građana radu pokrajinske Vlade.

Pajtić smatra da je to što je kandidat DS-a u prvom krugu vanrednih pokrajinskih izbora dobio najviše glasova u Žablju, gde je pre dve godine na republičkom nivou ta stranka izgubila, dokaz da DS uživa većinsku podršku u svim opštinama u Vojvodini.

“Sledeći zaključak koji izvodimo iz ovih vanrednih pokrajinskih izbora jeste da su građani Žablja i očekujemo samim tim cele Vojvodine, prepoznali napore pokrajinske Vlade i da daju snažnu podršku pokrajinskoj Vladi jer su se u drugom krugu našli dva kandidata stranaka koje čine većinu na pokrajinskom nivou”, kaže Pajtić.

“Prvoplasirani je naš kandidat Tihomira Nježić, a drugi je kandidat LSV-a. Na prošlim pokrajinskim izborima u drugom krugu bili su kanididati SRS-a i DSS-a. Treba da naglasimo da i u uslovima krize podrška onome što radi pokrajinska Vlada raste”, kaže on.

Pajtić: Zlonamerne tvrdnje opozicije

Predsednik Vlade Vojvodine i potpredsednik DS Bojan Pajtić nazvao je zlonamernim tvrdnje pojedinih čelnika opozicionih partija da zloupotrebljava položaj time što žiteljima Žablja obećava "brda i doline" samo da bi glasali za kandidata DS-a Tihomira Nežića u drugom krugu izbora za poslanika pokrajinskog parlamenta.

"Danas je najlakše biti opozicija i kritikovati vlast. Nisu u pitanju prazna obećanja, već istina da su građani opštine Žabalj prepoznali u Vladi Vojvodine snagu koja je uz njih i s njima i u vreme jedne od natežih privrednih kriza", naglasio je Pajtić.

Prema njegovim rečima, jedini problem opozicije u Vojvodini, pa i u Srbiji, jeste što nema odgovarajućeg kandidata koji bi "stao na izbornu crtu" nekon od kandidata DS-a.

"Reč je o gubitnicima, što je pokazao i prvi krug izbora u Žablju, gde je naš kandidat osvojio ubedljivu većinu. Srpska napredna stranka se hvali uspesima, a na dosadašnjim lokalnim izborima u Vojvodini dogurala je najviše do trećeg mesta", dodao je Pajtić.

Pojedine opozicione partije, pre svega SRS, optužile su Pajtića da je meštanima Žablja obećao da će dobiti fiskulturnu salu sa 1.000 sedišta, obnovljenu kanalizaciju i drugo ukoliko pobedi Nežić.

U prvom krugu glasanja, 9. maja, nijedan od osam kandidata nije dobio natpolovičnu većinu glasova, pa su u drugi krug ušli dvojica prvoplasiranih - Nežić i predstavnik Lige socijaldemokrata Vojvodine Jovica Panić.

Dopunski izbori po većinskom sistemu raspisani su zbog smrti poslanika koalicije D S S-Nova Srbija Branislava Popova. Drugi krug će se održati u nedelju, 23. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: