Srbija kao monarhija?

Udruženje “Kraljevina Srbija” je osnovalo odbor i u Kragujevcu da bi promovisalo ideju uspostavljanja monarhije u Srbiji.

Izvor: B92

Petak, 07.05.2010.

16:30

Default images

Osnivačkoj skupštini je prisustvovao i princ Aleksandar Karađorđević sa suprugom, koji je ocenio da bi uspostavljanje ustavne parlamentarne monarhije poboljšalo imidž Srbije u zemljama Evropske unije i ubrzalo integraciju.

Odbori udruženja “Kraljevina Srbija” radiće na afirmaciji ideje uspostavljanja ustavne parlmentarne monarhije u Srbiji. Princ Aleksandar naglašava da će i kao monarhija zemlja ostati parlamentarna demokratija samo sa kraljem na čelu, umesto sa predsednikom.

Moj cilj je ulazak u Evropsku uniju uz pomoć monarhističkih zemalja kao što su Holandija i Danska, kazao je princ Aleksandar i dodao da planira privlačenje stranih investicija formiranjem kompanije koja bi radila na poboljšanju imidža Srbije u inostranstvu.

Princ Aleksandar i princeza Katarina prošetali su pešačkom zonom u centru Kragujevca, gde su se zaustavljali i razgovarali sa građanima koji su uglavnom imali želju da se fotografišu, dok su radoznali posmatrali i komentarisali sa strane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

125 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: