Medvedev: Moguća nova kandidatura

Ruski predsednik Dmitrij Medvedev nije odbacio mogućnost da se kandiduje na sledećim predsedničkim izborima za dve godine.

Izvor: B92

Subota, 24.04.2010.

15:22

Default images

"Ako je to potrebno mojoj zemlji i za očuvanje kursa pokrenutog proteklih godina, mislim na period kada je na čelu države bio Vladimir Putin i period u kojem sam ja na čelu, apsolutno ništa ne isključujem kada je reč o meni, uključujući učešće na izborima", rekao je Medvedev u intervjuu norveškom listu "Afterposten".

On je dodao da je neohodno da se ispuni nekoliko uslova za njegov izlazak na predsedničke izbore.

"Prvo, pre svega, rezultati mog rada moraju biti prihvatljivi za naše građane. I moramo biti orijentisani na postizanje rezultata, ne samo na učešće. Tako da videćemo", rekao je Medvedev.

Kako prenosi RIA novosti, Putin takođe nije isključio mogućnost kandidovanja za predsednika. Nedavna istraživanja javnog mnjenja pokazuju da Medvedev i Putin imaju skoro podjednake šanse da pobede na izborima za predsednika 2012. godine.

Oko 55 odsto ispitanih je reklo da veruje da Medvedev i Putin podjednako dele vlast, ali je 66 odsto ispitanih reklo da politiku Medvedeva kontroliše Putin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: