Morales kritikuje razvijene zemlje

Na alternativnom skupu o klimatskim promenama koji se održava u Boliviji, predsednik te zemlje Evo Morales oštro je kritikovao razvijene zemlje.

Izvor: B92

Sreda, 21.04.2010.

09:35

Default images

On je istakao da kapitalizam dovodi u pitanje opstanak planete i da će zemlja "živeti" jedino ako kapitalizam "umre". Morales je iskoristio priliku da pozove ljude da ne piju koka-kolu, a muškarce da ne jedu previše piletine jer od toga mogu da izgube kosu i muškost.

"Konferencija naroda" kako se skup zove počela je ceremonijom šamana iz različitih plemena sa Anda koji su dali ponude Majci zemlji i izveli tradicionalne plesove.

“Sastali smo se jer te takozvane razvijene zemlje nisu ispunile svoju dužnost da se u značajnijoj meri obavežu na smanjenje emisije gasova koji izazivaju efekat staklene bašte. Da su te države poštovale protokol iz Kjota, da su se saglasile da značajno smanje emisiju štetnih gasova sa svojih teritorija ova konferencija ne bi bila neophodna”, rekao je Morales.

“Što se tiče piletine, plietina koju jedemo puna je ženskih hormona i zbog toga muškarci koji jedu takvu piletinu imaju problema da budu muškarci”, objasnio je predsednik Bolivije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: