Kartel proterao meksičke porodice

Članovi narko kartela u Meksiku su proterali na stotine meksičkih porodica iz domova. Za to je najverovatnije odgovoran najpoznatiji narko kartel Sinaloa.

Izvor: B92

Subota, 17.04.2010.

10:31

Default images

Meksički narko karteli nemilosrdno sprovode novu strategiju kako bi nesmetano mogli da krijumčare drogu. Oni su zapalili kuće u malom selu Esperansa i crkvu na veliki petak u mestu El Porvenir. Na ovaj način, poslali su jasnu poruku meštanima, koji su zbog straha odlučili da napuste svoje rodno mesto. Većina njih se nada da će spas pronaći u susednoj Americi.

“Ovako nešto nikada nisam doživeo. Bilo je ubistava, ali nikada nisam zamišljao da će spaliti crkvu.”

“Kada idete u prodavnicu, uplašeni ste. Stalno smo u stahu, pogotovu noću, i kada spavamo gledamo kroz prozor.”

Zbog sumnje da su zapalili više od 20 kuća, policija je uhapsila četiri osobe. Kako je saopšteno oni su članovi nakro kartela Sinaola.

Ova banda je posle dve godine borbe pobedila kartel porodice Huarez i na taj način preuzela potpunu kontrolu nad gradom Huarez.

Kartel Sinaola je najveći u svetu, a njegov vođa Guzman prošle se godine našao na Forbsovoj listi najbogatijih ljudi sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: